Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще даде обяснения в американския

...
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще даде обяснения в американския
Коментари Харесай

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг ще отговаря пред Конгреса

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг ще даде пояснения в американския Конгрес. Причината е абсурдът с потреблението на персонални данни на потребителите на обществената мрежа от английската компания Кембридж Аналитика.

Основателят и основен изпълнителен шеф на обществената мрежа Facebook Марк Зукърбърг организира самостоятелни срещи с американски законодатели, преди да се изправи през днешния ден пред комисия в Сената, а на следващия ден пред комисия в Камарата на представителите. Междувременно той сервира документално опрощение за това, че компанията му не е направила задоволително, с цел да предотврати злоупотреби с персоналните данни на потребителите.

Facebook бе забъркана в скандал, откакто стана ясно, че английската компания Кембридж аналитика е събрала персоналните данни на милиони консуматори, с цел да създаде логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподавателите.
 © Българска телеграфна агенция  Facebook осведоми потребителите дали има корист с персоналните им данни Facebook осведоми потребителите дали има корист с персоналните им данни
Facebook стартира да уведомява потребителите си дали с данните им е злоупотребено след абсурда с консултантската компания "Кеймбрдидж Аналитика ". В све...

Според Карън Норт, експерт по обществени медии, Марк Зукърбърг е изправен пред огромно предизвикателство. Ако той не даде приемливи отговори тази седмица, е доста евентуално Конгресът да сътвори ново законодателство, което да контролира по-стриктно Facebook.

Карън Норт, учител в Университета на Южна Калифорния: Според мен огромният въпрос е, че всички тези закони, които се отнасят за обичайните медии като телевизия, щемпел и радио, не могат да обзет интернет и в действителност е време да помислим по какъв начин да приспособяваме законите по отношение на новите медии.
В подтекста на повишеното съмнение към интернет колосите, американски асоциации насочиха съществено обвиняване и към Ютюб и неговата компания " майка " Google. Те настояват, че са събирани персонални данни на деца, които са употребявани за " прицелно ориентиране " на рекламите. Според американските управляващи това е противозаконна процедура. Внесена е тъжба с гледище да се организира следствие.

Говорител на Ютюб сподели, че отбраната на децата и на техните фамилии е приоритет на компанията. И напомни, че компанията е вложила доста в основаването на особено приложение за деца.
 YouTube беше упрекнат в събиране на персонални данни на деца за потребностите на рекламата YouTube беше упрекнат в събиране на персонални данни на деца за потребностите на рекламата
Американски асоциации упрекнаха YouTube и компанията "майка " Гугъл в събиране на персонални данни на деца и потреблението им за "прицелно ориентиране " на рекл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР