Основателят на базирана в Съединените щати и атакувана наскоро от

...
Основателят на базирана в Съединените щати и атакувана наскоро от
Коментари Харесай

Американец ръководи неонацистка групировка в САЩ от Русия

Основателят на основана в Съединените щати и атакувана неотдавна от Федералното бюро за следствие неонацистка формация я ръководи от Русия.

Това сочи следствие на Би Би Си, съгласно което 46-годишният Риналдо Назаро оглавява " учредената на расова принадлежност настояща с принуждение екстремистка група ", която " цели да форсира свалянето на държавното управление на Съединените щати, да подстрекава към революция и да сътвори бяла етнодържава ".

Миналата седмица ФБР арестува членове на организацията, упрекнати, че са заговорничели, с цел да убият двойка антифашисти и децата им.

Основаната през 2018 година група набира почитатели онлайн, реализира контакт с приложения за криптирана връзка и предизвиква членовете си да преминат през паравоенно образование.

Самоличността на ръководителя бе незнайна дълго време, само че изображения и видеозаписи демонстрират, че групата The Base ( " Базата " ) се управлява точно от 46-годишния Назаро. Миналата година той е бил в лист с посетители на ревю, обвързвано със сигурността и проведено от съветското държавно управление, съсредоточило се върху " демонстрацията на резултатите на държавната политика и достижения ".

Клип, оповестен през март предходната година, демонстрира Назаро в Русия с тениска с изображението на съветския президент Владимир Путин и надпис " Русия, безспорна власт ", споделя Би Би Си. Медията изяснява, че той е открит в парцел в безценен квартал в центъра на Санкт Петербург, платен на името на брачната половинка му - рускиня - през юли 2018 година Това е същият месец, в който групировката е основана.

Тихоокеанска страна

Преди да се реалокира в Русия, Назаро съгласно документи, прегледани от Би Би Си, е управлявал компания, записана в Ню Йорк и предлагаща достъп до " мрежа от експерти в региона на сигурността " с експертиза в разузнаването, контратероризма и психическите интервенции, чийто екип е работил и с държавни сили при изпращане на контингенти в Ирак и Афганистан.
The neo-Nazi group called " The Base " is planning a `hate camp` this month in Washington. Members are flying in from around the country to Spokane, WA this August to participate in the gathering.#DeBasedDoxx

[THREAD] pic.twitter.com/L7M59zoaYn
— EUG161 (@161EUG) August 5, 2019

Бракът му с рускиня в Манхатън е през 2012 година, четири години откакто тя напуща родината си. Автобиографията ѝ сочи, че тя известно време е била чиновник на банка. През 2018 година - когато брачният партньор ѝ стартира да разпространява групировката онлайн под псевдонима Norman Spear ( " Норманско копие " ), двамата се местят дружно с децата си в Русия. Под псевдонима той разгласява изображения и клипове на неразрешената английска терористична формация " Национално деяние ", хвали " Ал Кайда " и приказва за партизанска война.

Същият псевдоним е употребен от мистериозно придвижване, оповестило се за " бяла татковина ", по северозападното крайбрежие на Съединени американски щати. Когато организацията Base Global купува апартамент в щата Вашингтон (и дава като тогавашен собствен адрес апартамент, обвързван с Назаро), го прави точно в региона, където въпросното придвижване желае да сътвори " бялата татковина ".

В подкаст от декември 2017 година се приказва за проекта му, обхващащ четири щата, да " реализира самостоятелност, осъществявайки крайната цел за самостоятелна национална страна в тихоокеанския северозапад (на САЩ), етнодържава ". Идеята е бялото население на Съединени американски щати да бъде преместено там.

Риналдо Назаро несъмнено не е обществена фигура - няма очевидно онлайн наличие в обществените мрежи, нищо не е оповестено от негово име, никоя локална или национална медия не му е правила портрет. Името му се появява само в публични документи - от покупка на парцели или регистрация на компании, споделя в. " Гардиън " в осъществено настрана от Би Би Си следствие, също определило Назаро като водач на групировката. Там се загатват спекулациите, че той в действителност е сътрудник на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати, внедрен в групировката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР