Основателят на Алибаба (Alibaba) Джак Ма се завърна в Китай,

...
Основателят на Алибаба (Alibaba) Джак Ма се завърна в Китай,
Коментари Харесай

Основателят на Алибаба се завърна в Китай след една година престой в чужбина

Основателят на " Алибаба " (Alibaba) Джак Ма се завърна в Китай, заяви през днешния ден " Саут Чайна морнинг пост ", с което постави завършек на траялия си повече от година престой в Китай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ма, който е един от най-известните китайски бизнесмени, напусна  Китай в края на 2021 година и през миналите месеци е бил виждан на фотоси от Япония, Австралия и Тайланд.

Някога един от най-прямите предприемачи в страната, той се отдръпна от светлината на прожекторите на публичното внимание в края на 2020 година, откакто подлага на критика регулаторната система на Китай.

Макар през последните месеци китайските управляващи да обявиха, че са прекратили натиска и ще търсят способи да поддържат частния бранш, китайските бизнесмени обявиха, че решението на Ма да остане в чужбина е фактор, пречещ на доверието. 

Акциите на " Алибаба " в Хонконг нарастнаха с повече от 4 на 100 след обявата в " Саут Чайна Морнинг пост ".

Вестникът не показва по кое време Джак Ма се е върнал в Китай, само че, базирайки се на източници, съобщи, че той е посетил учебно заведение, което е основал в град Ханчжоу, където е седалището на " Алибаба " и финансовата компания " Ант груп " (Ant Group).

В обявата се показва, че той се е върнал в Китай след къс престой в Хонконг.

Училището, " Юнму Едюкейшън ", през днешния ден съобщи в своя акаунт в " УиЧат " (WeChat), че Ма е посетил пространствата му и е разгласил фотоси, както и видеоклип на създателя на " Алибаба " в учебното заведение. 

Неотдавна Ма също по този начин се отхвърли от контрола върху  " Ант груп " - китайския колос в региона на компютърното обслужване на банковите и финансовите услуги, напомня Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР