Основателят на академията за наемници Блекуотър Ерик Принс предлага частни

...
Основателят на академията за наемници Блекуотър Ерик Принс предлага частни
Коментари Харесай

Американски наемници искат да заместят войските на САЩ в Сирия

Основателят на академията за наемници " Блекуотър " Ерик Принс предлага частни военни да заместят американските войски, които се изтеглят от Сирия , оповестява " Индипендънт ".

Принс, чиято компания бе опозорена след убийството на цивилни в Ирак съобщи, че наемниците могат да защитят съдружниците на Съединени американски щати и да противодействат на иранското въздействие , откакто Съединени американски щати изоставен страната.

" Съединените щати нямат дълготрайно стратегическо обвързване да останат в Сирия. Но също по този начин мисля, че не е добра концепция да изоставим нашите съдружници ", изяснява той. Съюзниците, за които Принс приказва, са сирийските демократични сили, най-вече кюрдска милиция, които са основен сътрудник на Съединени американски щати в битката против ДАЕШ в Сирия.

Доналд Тръмп ненадейно разгласи, че Съединени американски щати ще изтеглят войските си от Сирия предишния месец, което накара мнозина в личната му администрация да изразят угриженост , че бързият излаз ще заплаши тези съдружници и заплашва да провали битката с ДАЕШ. Решението подтикна министъра на защитата Джим Матис да подаде оставка .

Сирийските демократически сили обявиха, че изтеглянето на Съединени американски щати ги изправя пред офанзива от страна на Турция, която ги смята за терористична организация .

 Тръмп: Ще опустошим Турция стопански, в случай че посегне на кюрдите
Тръмп: Ще опустошим Турция стопански, в случай че посегне на кюрдите

Започвайки изтеглянето от Сирия...

Принс изясни, че потреблението на наемници ще разреши на Тръмп да съблюдава обещанието си от предизборната акция и да постави завършек на " безконечните войни " , само че да остави някаква отбрана. Но някогашният " тюлен " от Военноморски сили добави, че заплахата за сирийските демократични сили идва от сирийските и иранските сили, а не от Турция .

" Американската история е изпълнена с обществени и частни партньорства , тук-там, където частният бранш може да запълни тези пропуски . Ако няма някаква постоянна дарба да се защитят от наземни и стандартни офанзиви на иранци и сирийци, нашите съдружници ще бъдат унищожени ", изяснява Принс.

Неговите мнения основават известно комплициране , защото сирийските демократични сили преглеждат Турция като доста по-голяма опасност от Дамаск.

Тъй като изтеглянето на Съединени американски щати се трансформира в действителност, кюрдите договарят със сирийското държавно управление , с цел да се разреши връщане на сирийската войска в някои региони и да се предотврати турско навлизане .

 Ердоган и Тръмп постигнали
Ердоган и Тръмп постигнали " историческо съгласие " за Сирия

Двамата разискаха зона за сигурност в Сирия

Компанията " Блекуотър " е учредена от Принс през 1997 година и е получила стотици милиони долари от американски държавни контракти по време на войните в Ирак и Афганистан, като обезпечава поддръжка за американските сили и защита на чиновници и съоръжения.

Компанията става известна с случай от 2007 година, в който четирима наемници убиват 14 цивилни жители на Ирак на площад Нишур , Багдад. И четиримата са наказани за ликвидиране през 2014 година, като казусът провокира огромни инспекция по отношение на потреблението на американски частни военни реализатори в Ирак . В годините по-късно компанията претърпя няколко промени в името си и Принс в последна сметка продаде активите си на група частни вложители.

Предложението на Принс за наемници в Сирия следва сходно предложение за приватизация на битката против талибаните в Афганистан . През 2017 година " Ню Йорк таймс " заяви, че тогавашния консултант на Тръмп, Стив Банън, разпорежда на Принс да предложи опция на изпращането на още бойци в страната . Самият Принс е дарил 250 000 $ за президентската акция на Тръмп .

Неговият проект включваше мощ от към 6 000 наемници , някогашни членове на американски и европейски специфични елементи и образование за афганистанските войски. Според информацията тогава, проектът е харесан от Тръмп, който е отчаян от възходящите разноски в 17-годишния спор .

 Съединени американски щати стартират да изтеглят военна техника от Сирия
Съединени американски щати стартират да изтеглят военна техника от Сирия

Не прецизира за какъв тип техника става въпрос, както и къде и по какъв начин са доставени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР