Основанието за решението е, че не е подадена нито една

...
Основанието за решението е, че не е подадена нито една
Коментари Харесай

Нито една фирма не пожела да достави ремонтирани двигатели за МиГ-29, МО спря поръчката

Основанието за решението е, че не е подадена нито една оферта. В документите бе посочено, че оптималният период за доставка на всички мотори не би трябвало да бъде по-голям от девет месеца, считано от датата на издаване на съответните позволения за импорт, само че не по-късно от 12 месеца от датата на сключване на контракта.

В края на юни стана ясно, че " ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ " ЕАД печели другата публичната поръчка за ремонт на шест мотора за българските изтребители МиГ-29. Участникът е заявил, че ще употребява подизпълнител за осъществяване на поръчката - " Луцки ремонтен цех " Мотор " - Република Украйна, чийто дял за осъществяване е 90 % от общия размер на поръчката.

България получи по един самолетен мотор за МиГ-29 от Полша в края на март и средата на май, с което още един изтребител МиГ-29 стана подготвен за летателна употреба.

Изтребителите МиГ-29 могат да летят още много време според от това дали ги поддържаме, сподели през февруари в изявление за Българска телеграфна агенция командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев.

" Ако имаме опция да ги поддържаме - изтребителите ще летят. Ако се окаже, че не може да доставим нужните аварийни елементи, което в последно време е реалност, ще спрат скоро. Много е значимо дали ще съумеем да доставим аварийни елементи. Самолетите имат запас, само че събитията през последната година демонстрираха, че поддръжката ще става все по-трудна ", изясни той. Командирът добави, че МиГ-29 могат да продължат да бъдат употребявани до 2029 - 2030 година, в случай че има аварийни елементи за тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР