Основаната от българи софтуерна компания "Динамо Софтуер" (Dynamo Software) е

...
Основаната от българи софтуерна компания "Динамо Софтуер" (Dynamo Software) е
Коментари Харесай

Основаната от българи Динамо Софтуер е оценена на 900 милиона долара - slava.bg

Основаната от българи софтуерна компания "Динамо Софтуер " (Dynamo Software) е оценена на 900 млн. $ или 1.5 милиарда лв. от американския фонд в ръководството на активи "Блекстоун " (Blackstone). Това оповестиха от българския офис на "Динамо Софтуер ", съобщи Медиапул.

Не се оповестява на какъв брой възлиза инвестицията и какъв дял от компанията ще придобие фондът за напредък, който през март 2021 година е достигнал таванът си от 4.5 милиарда $. Американският фонд "Блекстоун " ръководи активи за 684 милиарда $ към края на 2020 година

Заедно с "Блекстоун ", инвестиция в "Динамо Софтуер " ще направи и фондът "Франциско партнърс " (Francisco Partners), който през 2017 година закупи против 70 млн. $ мажоритарен дял от учредената от българи компания.

Инвестиция ще бъде употребена за нахлуване на нови пазари и развиване на предлаганите от компанията артикули, както и за разширение на хъба си от гении в българския офис. "Динамо Софтуер " предлага облачни услуги за ръководство на портфейли, финанси и други решения за компании и фондове, само че не и за банки, което ги слага в различния финансов бранш. Дружеството има над 1000 клиенти, измежду които огромни компании за недвижими парцели, фондове за ръководство на рисков капитал и институционални вложители

Пътят на "Динамо Софтуер " стартира в София през 1998 година Тогава в дребен офис в кв. "Гео Милев " Красен Драганов и Дилян Павлов основават компанията под името "Нетейдж " (Netage Solutions). Първоначалната им концепция е да оферират дизайн на уеб сайтове.

"След като поработихме година - две по уеб дизайни, видяхме че това несъмнено не е бизнес, с който можем да достигнем мащабите, които целяхме. Затова и трябваше да се преориентираме бързо към друга ниша. Заложихме на софтуерни услуги с огромна добавена стойност за клиента и по този начин стартира всичко ", споделя Красен Драганов.

Така през 2000 година "Динамо Софтуер " стъпва на американския пазар и основава офис в Бостън. Следва разширение на бизнеса в Лондон, Сингапур и Хонконг.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР