Осмото поредно издание на програма „Спортни таланти“ започва на 30.01.2019

...
Осмото поредно издание на програма „Спортни таланти“ започва на 30.01.2019
Коментари Харесай

Отворен е 8-ият конкурс за Спортни таланти на Еврофутбол

Осмото следващо издание на стратегия „ Спортни гении “ стартира на 30.01.2019 година с общонационален конкурс. В него могат да вземат участие самостоятелни спортисти на възраст до 28 години. Отново е обезпечена специфична квота за българските параолимпийци.
Одобрените претенденти ще получат безплатно финансиране за закупване на екипи, присъединяване в шампионати, подготовка и възобновяване.
Кандидатите би трябвало да разработят план, в който да опишат какви цели си слагат през годината и защо са им нужни средства. Проектът се попълня на формуляр, наличен на уеб страницата на програмата talanti.eurofootball.bg . В него са оповестени и подробни инструкции за метода на кандидатстване, както и лист с над 70-те възможни спортни дисциплини. Максималната сума на финансиране е в размер на 5000 лева, като претендентите би трябвало да обезпечат най-малко 20% съфинансиране. Така общата сума по плана не би трябвало да надвишава 6000 лв..
Конкурсът е отворен от 30 януари до 28 февруари 2019 година Изборът на плановете, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците. В нея по традиция вземат участие сполучливи състезатели и треньори, както и представители на медийните сътрудници. Одобрените претенденти ще бъдат оповестени до края на месец март.
Програма „ Спортни гении “ е част от „ Печелиш и помагаш “ – планът на „ Еврофутбол “ за корпоративна обществена отговорност. Програмата се осъществя от 2012 година насам в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и цели да подкрепи развиването на идващите генерации спортисти на България.
До момента по програмата са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 година са на стойност близо 800 000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР