Осмокласник от Русе измисли и постави началото на разработване на

...
Осмокласник от Русе измисли и постави началото на разработване на
Коментари Харесай

Ученик от Русе разработи уникална система за пречистване на замърсен въздух


Осмокласник от Русе измисли и сложи началото на създаване на система за филтриране на нечист въздух. Изобретението " Дишащ бот " работи на ток и е направено от екоматериали. Проектът е взаимна работа на Константин Йорданов и негови връстници по време на иновационен лагер в Русенския университет, съобщи Българска национална телевизия.

Възпитаникът на Русенската математическа гимназия споделя, че главната концепция е била за робот, който отива в избрана нечиста среда, сканира я, по-късно изсмуква непотребния нечист въздух, преработва го и го трансформира в артикули за бита. Ученикът взема решение да не стопира дотук и си слага за цел да доразвие концепцията си, което значи усилена работа и доста труд даже през летните месеци. За механизма на действие на изобретението си, младото момче споделя, че смукателят поема въздуха, той минава през четирите филтъра, отива в контейнера, пречиства се и по-късно минава през отвора. Като последваща стъпка по развиването на плана " Дишащ бот ", Константин отбелязва, че желае изобретението да проработи със слънчеви панели.

Замърсяването на въздуха вреди на човешкото здраве и на околната среда. Похвално е, че от ден на ден и повече младежи се замислят по какъв начин да се усъвършенства качеството на въздуха в цели региони. Въпреки това концентрациите на замърсителите на въздуха са към момента прекомерно високи и проблемите с качеството на въздуха остават. Хубавото е, че нововъведения като тази ни вдъхват вяра и кураж, че вредите, които се нанасят на хората и на околната среда, могат да бъдат понижени и предотвратени, стига да се подхващат ограничения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР