Осмият по ред филм от историята Междузвездни войни вече трети

...
Осмият по ред филм от историята Междузвездни войни вече трети
Коментари Харесай

"Междузвездни войни" 8 чупи рекорди у нас

Осмият по ред филм от историята " Междузвездни войни " към този момент трети уикенд продължава да е най-гледаният у нас, сочат систематизираните данни от киносалоните. Тази част от филмовата поредност - " Последните джадаи ", в която фенът се среща с новите герои, които ще бъдат съществени в деветата част, е гледана към този момент от 218 647 фенове и има 2 376 741 лв. от билетите им за 17-те дни на екраните у нас.

На второ място в класацията на най-гледаните филми у нас е вторият филм, основан по едноименната книга на американския публицист Крис Ван Олсбърг от началото на 80-те години на предишния век - " Джуманджи: Добре пристигнали в джунглата ". Героите от този филм би трябвало да продължат направеното от Алън Париш в предната лента, като приключенията им са гледани от 73 145 фенове и са събрали 708 736 лв. доходи за десетте дни на екраните у нас.

Трета позиция в топ 10 е за анимацията " Бикът Фердинанд ", основана по книгата " The Story of Ferdinand " на Мънро Лийф от 30-те години на предишния век. Разказът за гигантският бик, който избира цветята пред битката с други бикове и би трябвало да се избави от образованието си за подобен бик е от 10 дни на екраните у нас, като за това време е гледан от 46 908 фенове и има 410 054 лв. от билетите им.

Четвърто място е за премиерната от предишния уикенд биографична история " Най-великият шоумен ", която споделя живота на политика и предприемач П. Т. Барнъм, живял в 19-ти век в Америка. Филмът с Хю Джакмън и Ребека Фъргюсън в основните функции е гледан от 3 729 фенове и има 36 144 лв. доходи за първите си три дни у нас.

На пета позиция е българският " Дъвка за балончета ", който е от месец на екраните. Филмът, който споделя паралелната история на дребните и порасналите Калин и Биляна, разрастваща се в 80-те години на предишния век и в наши дни, има към този момент 44 773 фенове и 373 475 лв. доходи.

Шесто място е за кино лентата на Уди Алън - " Въртележка ", който връща фена към средата на 20-ти век в типичния за режисьора жанр. Драмата с Джеймс Белуши, Джуно Темпъл и Джъстин Тимбърлейк е втората премиера от предишния уикенд, като за трите си дни на екран е гледана от 1 691 фенове и има 18 783 лв. от билетите им.

На седмо място е комедията " Пич, къде е татко ти? ". Историята на двама близнаци, които се заемат с издирването на биологичния им родител, само че се забъркват в поредност от комични обстановки, е към този момент 10 дни на екраните у нас, като за това време са я гледали 7 900 фенове и има 63 856 лв. доходи.

На осмо място измежду най-гледаните филми у нас е друга анимация - " Падингтън 2 ". Мечешката история е гледана от 29 194 фенове и има 236 866 лв. доходи за месец на екраните у нас.

Девета позиция е за анимацията " Тайната на Коко ", която се показва в комплект с късометражния " Замръзналото Кралство: Коледа с Олаф ". Историите на младежа Мигел, който мечтае да стане популярен музикант и на снежния човек от известната анимация на " Дисни ", са гледани от 48 535 фенове и имат 440 240 лв. доходи за месец и половина на екраните у нас.

На десето място е другият български филм, известен измежду кинозрителите - " Възвишение ". За към този момент два месеца историята, преплитаща художествена небивалица, едноименния разказ на Милен Русков и обстоятелства от историята ни от средата на 19-ти век, е гледана от 130 470 фенове и има 1 068 273 лв. доходи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР