Осминафиналистът от предишното издание на Шампионската лига Лион направи 1:1

...
Осминафиналистът от предишното издание на Шампионската лига Лион направи 1:1
Коментари Харесай

И Лион, и Зенит изпуснаха победата на старта

Осминафиналистът от предходното издание на Шампионската лига Лион направи 1:1 със Зенит вкъщи в среща от първия кръг на новото издание на конкуренцията. Сардар Азмун вкара за съветския отличник в 41-вата минута, само че в 50-ата Мемфис Депай изравни от дузпа. Другите два отбора от тази група “G” са Бенфика и Република България (Лайпциг).
И двата тима имаха шансове за краен триумф, само че футболистите им стреляха неопределено в няколко преференциални обстановки.
 Лион - Зенит (Санкт Петербург) @@@

За Зенит това беше завръщане в ШЛ, откакто през предишния сезон отборът игра в Лига Европа, където стигна до 1/8-финалите. На същата фаза, само че в ШЛ, завърши и евроучастието на френския отбор.

Днес тимът на Силвиньо имаше игрово предимство преди почивката, само че получи гол. В 41-вата минута Азмун направи двойно подаване с Артьом Дзюба и излезе самичък против вратаря, след което осъществя - 1:0 за Зенит.

Интересното е, че няколко минути по-рано иранският нападател беше получил травма. Той съумя да се върне на терена и да вкара този гол, само че на почивката беше сменен.

Влезлият на него място Магомед Оздоев обаче провокира изравнителното попадение. В 50-ата минута той фаулира в наказателното поле Мемфис Депай и съдията уточни бялата точка. Холандският национал не сгреши за 1:1.

Memphis Depay has been directly involved in 4 of Lyon's last 5 #UCL goals (1 goal, 3 assists) pic.twitter.com/d4kYEQY7T2
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) September 17, 2019
В 60-ата минута Джеф-Рене Аделаид беше на крачка от цялостен поврат, само че от няколко метра шутира в навън.

В 88-ата минута Дзюба имаше доста добра опция да направи Зенит победител, само че не уцели вратата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Шампионска Лига 1 кръг, вторник 17 септември  Лион 1:1краен резулат  Зенит
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР