Оскар преодолява летните горещини в Обединените арабски емирства, като тренира

...
Оскар преодолява летните горещини в Обединените арабски емирства, като тренира
Коментари Харесай

ОАЕ oтвори първия в света кучешки фитнес

Оскар преодолява летните горещини в Обединените арабски емирства, като тренира във фитнес зала, натоварвайки се на бягащата пътека два или три пъти седмично. В това няма нищо извънредно - като се изключи че... Оскар е куче.

Тъй като все по-силните температури в Персийския залив стават рискови за здравето на фона на опасенията за темповете на климатичните промени, тези, които могат да си разрешат да не работят на открито под палещото слънце, остават вътре при климатиците. А за притежателите на капризни домашни любимци, които могат да отделят пари, климатизираната фитнес зала за кучета се трансформира в привлекателна опция.

" През зимата го извеждах на открито, само че през лятото той оставаше изолиран ", споделя притежателят на Оскар Мозалфа Хан, пакистански бежанец. " Защото постоянно, когато го отвеждам на открито, той се разболява от жегата. "

Богатият на запаси Персийски залив е измежду районите, които са най-застрашени от световното стопляне, като някои градове са изправени пред вероятността да станат необитаеми до края на века. Температурите в ОАЕ постоянно се повишават над 45 градуса по Целзий и могат да останат над 40 градуса по Целзий даже след среднощ. ОАЕ, сходно на други страни от Персийския залив, изпадат в частична хибернация по време на дългите и горещи лета, като тези, които могат да си го разрешат, остават затворени в климатизирани домове и работни места.

Оскар, уелско корги, в този момент тренира в Posh Pets Boutique and Spa в Абу Даби - магазин и салон за разкрасяване, който предлага това, което е оповестено за първата фитнес зала за кучета в света.

Преди да стартира да тича, личният състав деликатно го закрепва с ремък на една от двете приспособени машини за тичане, като от двете му страни има стъклени загради, с цел да не падне. Вместо да бъдат настроени на избрана скорост, бягащите пътеки автоматизирано се приспособяват към темпото на всяко куче.

Собственикът на Оскар почнал да го води във фитнес залата, откакто ветеринарният доктор го посъветвал да не го разхожда на открито през лятото поради риска от топлинен удар.

Мансур ал-Хамади, притежател на " Posh Pets ", който обича кучетата, взима по един дирхам (25 американски цента) на минута за прилагане на бягащите пътеки, или 7,5 $ за половинчасово тичане. Експертите настояват, че кучетата би трябвало да се упражняват най-малко 30 минути на ден.

" Внимателно проучихме плана, с цел да го създадем 100 % безвреден. Всичко беше подбрано деликатно, с цел да се избегнат всевъзможни бъдещи проблеми и с цел да не навредим на кучетата ", прибавя той за Агенция Франс Прес.

Десъни, седеммесечна немска овчарка, е различен постоянен клиент, който посещава залата и си играе с другите кучета.

" За здравето на кучето е по-добре то да прави извършения и да се изморява ", споделя притежателят на Дестъни Фахед ал-Монджед. " Използването на машината за тичане на закрито е най-хубавото решение. "

А Дестъни в действителност се мори крепко. По време на скорошно съревнование на бягащите пътеки, тя записала най-висока скорост. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР