Осигуряват за 6 месеца работа на 200 младежи в сферата

...
Осигуряват за 6 месеца работа на 200 младежи в сферата
Коментари Харесай

Осигуряват 6-месечна работа на младежи, завършили училища по изкуства

Осигуряват за 6 месеца работа на 200 младежи в областта на културата, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика (МТСП).

Те са на възраст до 29 години със приблизително и висше обучение в областта на изкуството и ще могат да стартират работа в културни институти.

Националната стратегия за обезпечаване на претовареност на младежи в региона на културата е с бюджет от 1,2 млн. лева Тя беше одобрена от министъра на труда и обществената политика Георги Гьоков след съгласуването й в Националния съвет за поощряване на заетостта.

Програмата е част от Националния проект за деяние по заетостта през 2022 година От Социалното министерство ще дават на работодателите пари за погашение на техните хонорари и осигурителни вноски.

Основната цел на програмата е да обезпечи благоприятни условия за придобиване на трудов стаж по специалността на младежите , приключили приблизително обучение с добита подготовка по специалност от професионални посоки " Изящни изкуства ", " Музикални и театрални изкуства ", " Дизайн " и " Приложни изкуства и занаяти ".

Чрез нея работа ще могат да стартират и младежи със компетентност от област на висшето обучение " Изкуства " или професионално направление " Теория на изкуствата ", " Изобразително изкуство ", " Музикално и танцово изкуство " или " Театрално и кино изкуство ".

Текстът на програмата може да видите на следния линк: https://mlsp.government.bg/programi-i-proekti-za-zaetost .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР