Осигуряването на честни избори е приоритетна задача за МВР. От

...
Осигуряването на честни избори е приоритетна задача за МВР. От
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ще увеличим оборотите на противодействие на МВР срещу купуването на гласове

Осигуряването на почтени избори е предпочитана задача за Министерство на вътрешните работи. От нас зависи да отговорим на упованията на хората за свободно практикуване на вота и те сами да образуват волята си по какъв начин да гласоподават.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на националното заседание на управителния състав на Министерство на вътрешните работи за обезпечаване честността на вота и за противопоставяне на пазаруването на гласове.

" Недопустимо и инкриминирано е държание за пазаруване и пласиране на гласове. Министерство на вътрешните работи по закон има пълномощия в тази тенденция и упражнява почтено отговорностите. Именно по тази причина постоянно е на политическия прицел на обособени партии. Целта е ясна - наша отговорност е да оправдаем вярата на българските жители да живеят в честна страна и ние ще оправдаем тези упования. Ще увеличим оборотите на противопоставяне на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове, за което има сигнали, че към този момент е почнало. От през днешния ден напъните на министерството към този момент са ориентирани към попречване на незаконния престъпен избор, с цел да осигурим на страната ни почтени и честни избори, тъй че всеки български жител да изяви умерено, а не дирижирано желанията си към определената партия. Ще подсигуряваме политическите права на жителите, няма да позволим търгуване с достолепието на гласоподавателите ", съобщи Рашков.

Министър ръководителят Стефан Янев подчертава върху предстоящата висока интензивност на идните избори спрямо вота през юли.

" Следователно и купувачите на гласове ще покачат напъните си и по тази причина задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от избрани партии за гонене на обособени жители няма да разколебаят напъните ви “, обърна се министър председателят към управителния състав на Министерство на вътрешните работи.

В националното заседание участваха заместник-министрите Енчо Мирчев и Емил Ганчев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров, шефове на основни и регионални дирекции. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи показа разбор на резултатите от активността на Министерство на вътрешните работи при провежданите в интервала 2017 – 2021 година избори и акцентира нуждата от бърза реакция по отношение на всеки сигнал за желание за нарушение на изборното законодателство. Ограничаването на миграционния напън – проблеми и решения, показа зам-директорът на ГДГП ст.комисар Светослав Манолов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР