Осигурете си една истинска духовна и физическа наслада с тези

...
Осигурете си една истинска духовна и физическа наслада с тези
Коментари Харесай

Шоколадови пасти за ценители

Осигурете си една същинска духовна и физическа приятност с тези страхотни шоколадови петифури

Необходими Продукти

● млечен шоколад - 280 г
● сладкарска сметана - 500 мл
● заквасена сметана - 150 г
● брашно - 2 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● захар - 1 и 1/2 ч.ч.
● какао - 1/3 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1 и 1/2 ч.л.
● банани - 1 и 1/3 бр.
● ванилия - 2 бр.
● вода - 200 мл
● краве масло - 1 с.л.
● олио - 1/2 ч.ч.
● оцет - 1 ч.л.
● шоколадови топчета - за украса

Начин на подготвяне

За приготвянето на домашните шоколадови пасти ще ви би трябвало миксер. В неговата купа чукнете яйцата, прибавете водата и заквасената сметана. Разбийте добре.

Прибавете оцета и олиото, по-късно ванилиите и содата. Последни сложете какаото и захарта. Отново разбийте добре до хомогенна примес.

Пресейте брашното и прибавете и него при останалите съставки, на части.

Пригответе си подобаваща тава, най-добре правоъгълна, постелете лист хартия за печене. Намазнете с малко олио.

Готовата примес за блата за вашите пастички разделете на 3 места - в три обособени купички. Едната изсипете в тавичката, разпределете на всички места. Изпечете за половин час на 150 градуса.

Може да ревизирате с съчка - в случай че е суха, блатът е подготвен. Трябва да изстине преди да продължите нататък.

Намазнете още веднъж хартията за печене с лой. Сипете втората част от сместа. Това се прави и с последната купа или последния блат за петифурите. Изпечете и оставете да изстинат.

В тенджера сипете да заври 300 мл сметана. Натрошете на дребно 200 г от шоколада и изсипете при сметаната. Разбъркайте, до момента в който се усвои и се получи шоколадов сос. Приберете в ледник да се изстуди.

Щом шоколадовата сметана и блатовете са студени, може да започнете да сглобявате сладкиша, който по-късно ще се трансформира в шоколадови петифури.

Разбийте сметаната с миксер - щом обърнете купата, не би трябвало да пада. Сложете първия блат на равна повърхнина. Разпредете половината от разрушената сметана върху него.

Нарежете половин банан на колелца. Наредете върху сметаната и сложете втория блат. Нанесете върху него останалата сметана. Върху нея сложете втората половина от банана, също нарязан. Отгоре сложете и последния блат.

Разчупете останалите 80 г шоколад, добавяйки 1 с.л. масло към него. Разтопете в микровълнова за към 60 секунди. Объркайте хубаво, би трябвало да се получи консистенция на течен шоколад. Оставете встрани да изстине.

Последно разбийте останалата сметана - 200 мл. Задетелете част от нея за декорация на пастичките Готовата шоколадова торта нарежете на 8 идентични квадрата.

Всяка една от петифурите намажете с разрушената сметана от всяка страна. Полейте с течен шоколад - към 1 с.л.

След като изстинат, украсете шоколадовите пасти за ценители със сметанови розички. Добавете колеклце банан и шоколадово топче.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР