Осигурени са 15 милиона лева за развитие на спортните клубове

...
Осигурени са 15 милиона лева за развитие на спортните клубове
Коментари Харесай

ММС осигури 15 млн. лева за развитие на спортните клубове през годината

Осигурени са 15 милиона лв. за развиване на спортните клубове през 2024 година През миналата година ММС разпредели 13 милиона лв. на близо 1000 клуба у нас по линия на Програмата за финансово подкрепяне на планове за развиване на спортните клубове.

Това заяви проф. Даниела Дашева  Даниела Дашева Проф. Даниела Дашева е длъжностен министър на младежта и спорта в кабинета на Огнян, заместник-министър на младежта и спорта, която дружно с министъра на младежта и спорта организира среща с представители на спортни клубове в Монтана. „ Целта на срещата ни е да Ви помогнем да решите проблемите си, разбрахме, че срещате компликации с финансирането на спортните клубове. Срокът за кандидатстването по програмата за актуалната година е до 19 януари, бъдете дейни “, съобщи проф. Дашева. Заместник-министърът акцентира, че за първи път от доста време финансовото подкрепяне от ММС за федерациите ще бъде обезпечено още при започване на годината, до момента в който в предходни години то е стартирало месеци по-късно. 



Министър Илиев моли представителите на клубовете да аплайват с планове по стратегиите на ММС, с цел да може да се обезпечи нужното им материално-техническо обезпечаване. 

Представителите на спортната общност в Монтана сложиха въпроси като поправяне на спортната база и откриване на спортно учебно заведение в града. Особено внимание бе обърнато върху издигането на престижа на треньорската специалност, подготовката на нови фрагменти и обективни хонорари. „ Инструментът, с който ММС разполага за възстановяване на спортната инфраструктура, е Националната стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни планове. Осигуреният запас за годината е в размер на 10 милиона лв. “, разгласи министър Илиев. 10 милиона лв. бе и бюджетът на програмата за миналата година, когато тя започва. Тогава към нея бе регистриран голям интерес като бяха подадени планови оферти за двойно повече средства от заложените. В рамките на полемиката бе подложен също въпросът за построяването на плувен басейн в Монтана, което може да се реализира точно по програмата за споделено финансиране.

По време на срещата министър Илиев пое ангажимент да бъде оказана поддръжка на незрящи хора в града, с цел да могат да упражняват подобаващите за тях спортове в избрани места. 



Вторият ден от визитата на министъра на младежта и спорта в Северозападна България през днешния ден продължава във Враца, през вчерашния ден Илиев бе във Видин, оповестиха от пресцентъра на ММС.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР