Още вчера казахме, че започнаха различни обсъждания, но те са

...
Още вчера казахме, че започнаха различни обсъждания, но те са
Коментари Харесай

Още едно име за министър изплува. Харесали го и ПП-ДБ, и ГЕРБ

" Още през вчерашния ден казахме, че започнаха разнообразни разисквания, само че те са в доста начален стадий. Трябва да минат през национални препоръки.

Но всичко, което излиза сега, е в областта на клюки ", това съобщи акад. Николай Денков в ефира на bTV по повод сглобяването на кабинет от ПП-ДБ.
-->
" Разговорите са почнали, само че сме доста надалеч от крайния лист. Междувременно се приказва с хората, приказва се с съдружните сътрудници. Не може да се слагат периоди, без да се съобразяваме с времето на процесите.

Варианти има най-различни, дано не бързаме. Както сподели Борисов - би трябвало да се види може ли да съставим обща стратегия ", уточни Денков във връзка ултиматума, подложен от ГЕРБ до неделя да им се показа кабинет, с цел да решат дали да го поддържат.

Атанасова с тежък ултиматум към Политическа партия: Ако до неделя не се показа състав на кабинет, ще...

Акад. Денков не отговори дали той е спряган за министър председател. " В момента работя по програмата, аз по този начин съм привикнал - работя си по стадии, сега работим да забележим дали може да я съставим ", уточни той и призна, че е главният договарящ с съперниците, тъй като е по-диалогичен.

" Това, което оказва помощ е, че съм дори малко по-стар, малко по-спокоен и оттова малко по-лесно повеждам диалози с хора, които са наши съперници ", изясни той.

Припомняме, че на една от последните срещи с ГЕРБ той се оказа единствен представител на ПП-ДБ.

Той все пак призна, че в бъдещия проекто-кабинет ще има политически лица.

" Беше решено, че политически имена могат да вземат участие и е добре да вземат участие в този кабинет. Казвали сме, че експертният кабинет, без политически лица не е доста допустим, тъй като няма кой да носи политическата отговорност ", уточни той.

Денков разяснява и ролята на съпредседателите на Политическа партия.

Ген. Атанасов сбъдва фантазиите си, Христо Иванов отвън борда, а Петков и Василев...

" Аз виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Не считам за обективни тези офанзиви против него. Според мен те са напълно политически. Всичко, което сподели той, стана по този начин ", уточни той и добави:

Вчера беше доста забавен диалогът за бюджета. Оказа се, че първо има единодушие, че би трябвало да бъде на 3% недостиг, след това се видя, че това може да се случи. Има единодушие сред всички водещи политически сили, че дефицитът би трябвало да е толкоз ".

Акад. Денков разяснява и идеята Кирил Петков да взе участие в кабинета.

" Кирил Петков има изключителни връзки на европейско равнище. 4 министър председатели да излязат и да кажат - подкрепете е значимо, когато става въпрос за Еврозоната и Шенген ", счита акад. Денков.

Той уточни, че вариантите са три - или ще съставим държавно управление, което не може да бъде взаимно или съдружно, или те като мандатоносители (ГЕРБ - СДС) ще търсят друга подкрепа, или отиваме на избори. " Ние не може да потвърдим хора от ГЕРБ тъй като това е поръчката ни още от преди изборите ", сподели той.

Акад. Денков обаче призна, че има вид да припознаят хора, които са били препоръчани в проекто-кабинет на ГЕРБ.

" Ако са хора като един Заков, ние бихме могли да припознаем. Но би трябвало да забележим ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР