Още в сряда високопоставени представители на националната сигурност на Съединените

...
Още в сряда високопоставени представители на националната сигурност на Съединените
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": В САЩ знаели за бунта на Пригожин още в сряда

Още в сряда високопоставени представители на националната сигурност на Съединените щати имали доказателства, че създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин на защитата.

Това в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на осведомени с въпроса източници. " Информацията е счетена както за солидна, по този начин и за тревожна, така катовъзможността огромен противник на Съединени американски щати с нуклеарни оръжия да потъне в безпорядък ", продължава американското издание.

Не е известно по кое време тъкмо Съединени американски щати за първи път са научили за проектите на Пригожин. Проведени за брифинги с представители на президентската администрация и Пентагона. Малка група водачи в Конгреса са осведомени в четвъртък с увеличението на доказателствата.

Към момента на диалога събеседниците не знаели какъв ще бъде резултатът от военните дейности на Пригожин. Те обаче били загрижени по какъв начин това може да повлияе на контрола върху съветския боеприпас с нуклеарни оръжия.

Причината за мълчанието

Американският президент Джо Байдън предишния октомври приказва за заплахата, която може да съставлява Владимир Путин, в случай че се почувства притиснат в ъгъла, напомня вестникът.

В случая - за разлика от месеците преди Русия да нахлуе в Украйна, когато оповестението на информацията целеше да спре Путин - в службите се страхували, че в случай че кажат каквото и да било, съветският президент може да ги упрекна, че управляват прелом. Освен това нямали интерес да оказват помощ на Путин пукнатините в поддръжката му да бъдат извадени на показ. Едновременно с това разбирали, че Пригожин би бил непредсказуем водач.

Не е известно обаче по кое време тъкмо Съединени американски щати са научили за този проект. Анализът им на разрастващата се омраза сред Пригожин и Министерството на защитата (иначе назряваща от години) посочил, че ставащото е явен знак за вътрешните напрежения, породени от войната в Украйна и неуспехите на Москва в снабдяването на военните. Според един от служилите, разговаряли с " Ню Йорк таймс ", напрежението е знак какъв брой неприятно върви войната и за " Вагнер ", и за постоянната войска.

 Бунтът на Пригожин: Шефът на Бунтът на Пригожин: Шефът на " Вагнер " отива в Беларус, делото против него е прекъснато

Възможно е също по този начин Путин да е основал у Пригожин подправеното чувство, че може да работи намерено против военните. Оценката на американското държавно управление в хода на борбата за Бахмут е, че е доста евентуално Пригожин да е наредил на съветски елементи да поддържат силите на " Вагнер ".

 Краят на Путин: следим го в действително време Краят на Путин: следим го в действително време
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР