Още в сряда Министерският съвет ще отпусне необходимите средства за

...
Още в сряда Министерският съвет ще отпусне необходимите средства за
Коментари Харесай

Борисов: Още в сряда МС отпуска средства за ремонта на Зографския манастир

Още в сряда Министерският съвет ще отпусне нужните средства за ремонта на Зографския манастир . Това сподели министър председателят Бойко Борисов във видео, оповестено във Фейсбук профила му, във връзка проблема със средствата за ремонт на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ и Зографския манастир в Света гора.
„ Единственото, което мога да разясня е, че сътрудниците се пробват от всяко нещо да създадат скандал и да прозвучи по този начин, че надали не държавното управление, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и „ Александър Невски “, което е безспорна нелепост “, споделя министър председателят. Той разгласи, че е разговарял с българския патриарх Негово Светейшество Неофит и го е уверил, че на постоянното си съвещание в сряда, 6 декември, Министерският съвет в наличието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне нужните средства за ремонта на южното крило на манастира „ Свети Георги Зограф “ в Атон.
„ От Зографския манастир в началото желаеха 209 хиляди лв. за южното крило, само че споделят, че няма да им стигнат. Затова съм поканил архимандрит Амвросий да пристигна в сряда, да създадат сметка да тогава и да ми кажат за цялото южно крило какъв брой пари да им отпусне Министерски съвет “, уточни министър председателят Борисов. „ Катедралата „ Св. Александър Невски “ е доста комплициран план.
Патриархът и Синодът знаят, че би трябвало да се направи детайлна оценка на основите, на покрива и чак тогава ще знаем 15, 16 или 20 милиона ще коства. Това коства доста пари, само че аз съм им ги заречен, държавното управление им ги е дало обещание и щом станем подготвени, тогава ще бъдат на тяхно разположение. Така че за делата има кой да ни съди - и едните и другите, само че с цялото ми почитание към господин Бойчев тъкмо за църкви и манастири те да приказват, в случай, че и за Плиска - майката на всички църкви толкоз доста сме направил – не са прави “, уточни още Бойко Борисов.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР