Още в първия ден след изборите казахме, че коалиция с

...
Още в първия ден след изборите казахме, че коалиция с
Коментари Харесай

Михал Камбарев : Правителство, в което участва ГЕРБ, няма да получи нашата подкрепа


" Още в първия ден след изборите казахме, че коалиция с няма да вършим. Когато мандатът пристигна при нас, ние казахме, че не е функционалност на това кой ръководи, да се раздадат едни порции, а да се изготви стратегия със периоди. На който и да се даде третия мандат, за политики ще седнем да приказваме с всеки, за кабинет обаче -  друг въпрос е с кого ще влезем в коалиция ", съобщи депутатът от " "  Михал Камбарев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Според него има по-големи шансове, в случай че мандатът отиде в Демократична България.

" Чувам и двата слуха - и за Демократична България, и за Българска социалистическа партия. Нашите желания са третият мандат да отиде в Демократична България, имаме по-близки визии. Доказали сме, че можем да съберем лява и дясна партия, да приказваме за политики и по какъв начин да излезем от рецесията, а не " ти кой министър искаш, с цел да образуваме кабинет ", уточни националният представител.

Камбарев бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че държавно управление, в което взе участие, няма да получи поддръжката на " ". По думите му няма и такова нещо като " експертен кабинет ".

" Такова животно не съществува, той е подсилен от политически сили, това е една неистина, която се тиражира в политическото пространство. Ако желаеме да махнем ясните политически фигури, би трябвало да стане ясно за какво. Надявам се да се случи чудото, тъй като изоставаме с доста проекти и това не е добре за България. Не е ясно дали ще получим идващия транш от ПВУ ", разяснява Камбарев.

Депутатът се срами какъв брой малко законодателни промени са направени в това Народно заседание и поради парите, които има риск да загубим.

" Слушаме едни сладки приказки, всеки е угрижен за тези милиарди, само че когато пристигна време за гласоподаване, нищо не се прави. Надявам се да има държавно управление, това зависи от президента, от мандатоносителя по какъв начин ще си изиграе картите. Няма съвършени хора ", съобщи представителят на " ".

Гостът изрази убеждението си, че държавата би трябвало да има механизъм за надзор над " Лукойл ", за да се намеси, в случай че бъде застрашена националната сигурност.

" Това, което остана да се разисква, е над кое тъкмо страната поема надзор и по какъв начин се дефинира " сериозна инфраструктура ". Въпросът не е стопански някой да се оправи по-добре и да прави повече пари рафинерията, а ако има проблем с доставки, в случай че се пробват да извиват ръце с това, че това ни е единствената рафинерия, то тогава има проблем за националната сигурност и страната ще би трябвало да се намеси. Това е работещ механизъм в Германия, Италия ", даде образец депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР