Още в първите часове на военните действия в Украйна президентската

...
Още в първите часове на военните действия в Украйна президентската
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Позорни са действията на правителството за внос на газ чрез офшорка!

Още в първите часове на военните дейности в Украйна президентската институция излезе с остра позиция, че става дума за неуместна война. Тази позиция на на президентската институциия не се е трансформирала и до през днешния ден. Промениха се много неуверените позиции на държавното управление, откъдето идва тази неустановеност. Това сподели в предаването " На фокус " по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя разяснява и думите на вицепремиера Асен Василев, че позицията на президента Румен Радев за военната помощ за Украйна е позорна.

Позорно е, в случай че се потвърди, че се подценяват ползите на 25 000 български компании, които зависят от доставките на газа, поради импорт на газ посредством офшорна компания. Ако това нещо се потвърди, ще бъдем изправени пред един голям скандал с аромат на газ. Ако това се потвърди, господин Асен Василев би трябвало да поеме отговорност. Този, който е взел това решение, би трябвало да си подаде оставката, тъй като това е позорна позиция, акцентира Йотова.

Вицепрезидентът означи, че досега не знаем формулата, по която ще се правят различните доставки на природен газ след прекъсването на съветския газ за България.

Илияна Йотова съобщи, че към този момент не преглежда хипоптеза за рухване на държавното управление. Смятам, че то ще оцелее макар последните земетресения, уточни тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР