Още в началото на следващата година община Стара Загора може

...
Още в началото на следващата година община Стара Загора може
Коментари Харесай

Община Стара Загора може да поиска преместването на единствената автоматична станция за измерване на атмосферния въздух

Още при започване на идната година община Стара Загора може да изиска преместването на единствената автоматизирана станция за премерване качеството на атмосферния въздух в града. В момента тя е ситуирана в североизточната му част, в така наречен „ Зелен чеп “.
Само една автоматизирана станция за град като Стара Загора е извънредно незадоволителна, само че в случай че няма опция за монтиране на повече, тя би трябвало да бъде разположена в централната градска част на града, настояват експерти.Там можем да настояваме да я преместим, ще се съветвам и със експерти,заяви кметът Живко Тодоров и уточни, че в този момент настоящото законодателство основава предпоставки за неконтролируемо замърсяване на въздуха в огромните градове и се надява, че програмата за монтиране на филтри на жилищни  здания, които употребяват твърдо гориво ще бъде въведена в  деяние в най скоро време. Може да се даде и преимущество на градския екологичен превоз.
Ние можем да помогнем на този развой като държим ниска цената на превоза,коментира кметът. Електрически рейсове в Стара Загора могат да бъдат закупени едвам след четири, пет години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР