Още в древността предците ни са прекарвали голяма част от

...
Още в древността предците ни са прекарвали голяма част от
Коментари Харесай

Тези 10 оръжия от древността са меко казано странни

Още в древността предците ни са прекарвали огромна част от времето си във войни, и то не просто с голи ръце, а с изцяло цивилизовани оръжия.
Какво да се прави – времената са били тежки, а силата е била най-лесното решение.

Вижте любопитни обстоятелства за най-странните оръжия, които прадедите ни са употребявали, в новото видео от канала във Vbox7 Top of the tops.

Scissor (Римски гладиатор с 2 меча)

Scissor е название както на вида гладиатор, по този начин и за неговото характерно въоръжение. Думата " скисор " (scissor – " оня, който реже ", " двойно режещ " ) по-принцип се отнася за " ножици " и се предполагало, че при гладиаторите това е бил специфичен двоен меч с една дръжка. От известните обстоятелства излиза наяве, че гладиаторът е имал два обособени меча – един пай, военен, и въпросния скисор, който наподобява по-скоро на кука.

Скисорът е бил доста лек, с дължина към 45 см, извънредно здрав, а също така, той е покривал цялата ръка до лакътя, с помощта на което, боеца е имал опция елементарно да блокира противниковите удари.

Макуатилът на ацтеките

Всъщност, това е елементарна сопа (бухалка), която има остри шипове в краищата си. Оръжието се е предписание от извънредно лека и здрава дървесина и било толкоз дейно, че с него можело да се отсече главата и на кон! Но даже потърпевшият да е оцелявал след борбата, по тялото му оставали извънредно дълбоки белези.

Кпинга на воините от племето Азанда

Този меч-нож е с дължина до 56 см и е имал цели три обособени остриета. Кпингата е бил най-важното оръжие за това антично и войнствено племе от Нубия (африкански племена). Интересното е, че от 3-те остриета, най-важното е било това в основата – с формата на мъжки сексуален орган, то е било олицетворение на мъжката мощ.

" Огънатите " мечове на Шаолин

Това оръжие съвсем постоянно е било главно за всеки боец от Шаолин. Впрочем, както и философията им, то е било извънредно функционално: краят на меча е огънат, с цел да може да захващат два меча или пък захващане на противниковия; защитната дръжка е във формата на полумесец – за ефикасно блокиране на удари, само че и за нанасяне на щети; ефесът (краят на меча откъм ръкохватката) също е бил подострен и е помагал за офанзива в непосредствен пердах.

Свещената бухалка на маорите

Това е било универсално оръжие за всевъзможен вид " разправии " и боеве. Оръжието било свещено за воините от островите на Нова Зеландия и се е предписание от благородния нефрит. Освен това, маорите са давали имена на своите бухалки, като след това те са били излъчени от потомство на потомство и даже се е считало, че в бухалката живеят душите на техните притежатели.

Индийският " Чаркам "

Това оръжие се мята сходно на фризби единствено че не отвесно, а хоризонтално. Това смъртоносно оръжие е с диаметър към 30 см и е извънредно остро – с лекост е могло да отсече някой крак, че даже и главата на съперника. Присъствало е във въоръжението единствено на индийските Сикхии от най-голям сан.

Китайският " Чу-ко-ну "

За този арбалет може да се каже, че напряко си е античният предшественик на автомата. Дървеният " пълнител " в горната част на арбалета е побирал до 10 стрели, а с помощта на лоста, презареждането е ставало за секунди. Даже като приказваме за време, презареждането е било толкоз бързо, че единствено 15 секунди са били задоволителни, с цел да се изстрелят всичките 10 стрели.

Японските " стоманени ръце "

Това японско оръжие си е безусловно основата бащата на " стоманения човек ". Оръжието било извънредно многофункционално и се е употребило постоянно от нинджите. Преди всичко, то е било предопределено да се захващат противниковите щитове, с цел да може ги атакуван.

Освен това, с тези " нокти " нинджите са могли да се катерят по дърветата или пък безусловно да смъкват кожата на съперника. Покривайки ръката съвсем до лакътя, те също по този начин са били извънредно ефикасни при самозащита. Професионалните бойци даже сваляли своите съперници от конете благодарение на това оръжие.

Индийският Катар

За това антично индийско оръжие на актуален език може да се каже, че ви дава ноктите на Wolverine (Върколакът от X-men) единствено че без силата им и здравината на адаманта. Това оръжие с едно острие в действителност крие огромна изненада за всеки съперник – при натискане на специфичната дръжка, острието се " разтроявало ", като това правело оръжието още по-смъртоносно.

Освен това, още при типа на това оръжие и изключително при разгъването на останалите две остриета, множеството съперници изпитвали фрапантен боязън и постоянно просто се обръщали, с цел да избягат.

Китайските " огнени пчели "

Оръжието съставлява дървен шестоъгълен резервоар, в който са подредени голям брой стрели-ракети. Е, по-скоро мини-ракети. Но това е било извънредно смъртоносно оръжие. Обсегът му е бил по-голям от който и да е лък, а безусловно за секунди от " гнездото " се изстрелвали цели 32 стрели, незабавно застигащи врага.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР