Още този месец ще започне ремонт на бул. Княз Борис

...
Още този месец ще започне ремонт на бул. Княз Борис
Коментари Харесай

Благомир Коцев: До април трябва да приключат ремонтите, свързани с големия ВиК-проект във Варна 


Още този месец ще стартира ремонт на бул. „ Княз Борис I “ за възобновяване и полагане на нова канализация в сектора сред „ Траката “ и „ Св. св. Константин и Елена “. Едното платно от булеварда ще бъде затворено, а дейностите се чака да приключат до 15 май 2024 година поради идния летен сезон. Новината заяви в първото за 2024-а предаване „ В ефир сте “ на „ Радио Варна “ кметът на морската столица Благомир Коцев.

Нов тръбопровод ще се поставя в сектора от Горна Трака до бул. „ Княз Борис I “, а формалното известие за идните действия ще бъде оповестено още тази седмица. Третият сектор от ремонта ще бъде на „ Двете кули “, където ще бъде сменен голям тръбопровод. За това ще изчакаме да завърши работата по улица „ Девня “, посочи Коцев.

Стриктна стиковка сред ВиК и Община Варна е една от задачите ми. Да бъдем в непрекъснат контакт и да сме синхронизирани в дейностите си, добави той.

До април месец 2024 година би трябвало да приключат ремонтите, свързани с огромния ВиК-проект във Варна, а сега следва подписването на анекси към договорите с фирмите-изпълнители, с цел да бъдат обезпечени периодите, които са дадени. Ние ще ги използван и с цел да бъдат подтиквани да приключат в точния момент, сподели още той. По думите му, причина за забавянето на работата по ВиК-проекта е фактът, че потенциалът на компаниите не е бил задоволителен, с цел да работят по едно и също време.

Община Варна обмисля монтирането на камери в 16 основни точки в града, на които нерегламентирано се струпват боклуци – към контейнери или противозаконни огромни сметища в града, заяви още кметът. Остават две години и половина до прекратяването на договоря с компаниите, а средствата, усвоени към този миг, са 40 милиона лв.. В рамките на петте години се дават 90 милиона лв.. Оказва се, разясни Коцев, че компанията не съумява да усвои всички средства. Работата на сметоизвозващите компании би трябвало да се усъвършенства, а ние да работим в синхрон с тях, преди да стартираме с по-строгите ограничения, добави той. „ Фирмата желае актуализация на цените за да може да усъвършенства изискванията на възнаграждение на техните чиновници. Имаме публична среща на 8 януари “, разясни Коцев. Той заяви, че през днешния ден е взето решение за увеличение на план-сметката за идната година, с цел да може сметосъбиращата компания да усвои повече пари.

„ Ние считаме, че компанията отново няма да се оправи, в случай че не се създадат други промени, една от които е повишение на заплатите на техните служащи “, акцентира Благомир Коцев.

Увеличаване на заплащането на заетите в Градския превоз във Варна е друга значима стъпка за оправянето на казуса в бранша, добави той.

Част от еколозите в районните кметства не правят работата, която един еколог би трябвало да прави – те не са на терен, сподели още Благомир Коцев. 49 от тях са съсредоточени в районните кметства, а в огромна община работят десетина. Хората би трябвало да влязат в своята роля, а това ще се случи в идващите седмици, сподели още кметът на Варна.

Около 30 % от крушките за осветлението в Морската градина липсват. Това заяви още Благомир Коцев. Фирмите, които имат ангажимент да поддържат тези системи, би трябвало да бъдат в крайник с времето, акцентира той. Коцев добави, че договорите на компаниите са изтекли на 31 декември 2023 година Няма кой да поддържа тези системи, сподели още Коцев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР