Още тела бяха открити след лавина, затрупала превозни средства край

...
Още тела бяха открити след лавина, затрупала превозни средства край
Коментари Харесай

Жертвите на лавината в т.нар. Тибетска Швейцария“ станаха 20

Още тела бяха открити след лавина, затрупала транспортни средства край тунел на автомагистрала в Тибет, с което броят на жертвите набъбна на 20 души. Още осем остават в неопределеност, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 Лавина в Виж още

Снимки от мястото - на изхода на тунела, свързващ град Нинчъ в югозападната част на Тибет с далечен окръг - демонстрират няколко багера да разчистват дълбокия сняг. Според известията към 1000 спасители работят в региона на случая.

Във вторник вечерта тонове сняг и лед се свлякоха върху входа на тунела, затрупвайки водачите в колите им. Много от хората са се прибирали вкъщи за отбелязването на Лунната нова година, която настава в неделя.

Нинчъ се намира на надморска височина от 3100 м, на към пет часа път по автомагистралата от Лхаса, столица на самостоятелния регион Тибет.

Открити са 53-ма оживели, от които петима са тежко ранени, заяви в. " Глоубъл таймс ", представен от Ройтерс. Вестникът се позована на представител на локалните управляващи.

Нинчъ се счита за " Тибетската Швейцария " от доста туристически компании, отбелязва организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР