Още снощи прочетох тези имена и помислих, че това е

...
Още снощи прочетох тези имена и помислих, че това е
Коментари Харесай

Тома Биков: Борисов може да е простил на Петков за ареста, но партията не е

" Още нощес прочетох тези имена и помислих, че това е някаква нечиста сделка или смешка. Няма по какъв начин да подкрепим Асен Василев за финансов министър и Кирил Петков да дава отговор за службите, това е неуместно и неуместно “, сподели Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му това рискува да върне процеса, който са почнали, в изходно състояние.

" Политическа партия е втората политическа мощ, сътрудниците явно са дезориентирани и не могат да го схванат. Имат 64 депутати, нямат 130. Ако ние се откажем от първи мандат в името на това да поддържаме втори, и те ни предложат сходно държавно управление, значи, че отиваме на избори. Ние сходно държавно управление няма по какъв начин да подкрепим “, добави Биков.

Коментарът на Биков пристигна след изявлението на Денков, че вижда Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт.

" С втория мандат, а и с първия, в случай че има излъчено правителство, то би трябвало да бъде равнопоставено, в случай че е сред двете партии. С ангажимента Николай Денков министър председател и нито едно политическо лице – не, няма да го подкрепим “, добави Тома Биков. 

Въпреки че Борисов сподели, че с Кирил Петков са си дали прошка за ареста, по думите на Тома Биков партията не е дала прошка.  

" Николай Денков ще е министър председател, Асен Василев – министър на финансите и вицепремиер и Кирил Петков – човек, който отговарял за службите, за Шенген и не знам какво. Той преди една година арестува нелегално Борисов, в този момент ще м удадем всички служби при него. Не, няма “, сподели още Биков. 

Биков сподели, че нямат нищо срещу политически лица в правителството, само че те би трябвало да бъдат от ГЕРБ.

" Надявам се всички тези имена, поднесени по този метод, да бъдат в областта на спекулациите. Иначе не виждам никаква вероятност за водене на диалози. Ако споделят ще вършим политическо държавно управление с втория мандат без присъединяване на ГЕРБ, логиката води натам, че ще вършат държавно управление с БСП, Има Такъв Народ и ДПС “, разяснява Тома Биков.

По думите му ГЕРБ са подготвени и на партийно, и на непартийно държавно управление с ПП-ДБ, само че то да бъде равнопоставено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР