Още шестима журналисти, включително от Ал Джазира и агенция Франс

...
Още шестима журналисти, включително от Ал Джазира и агенция Франс
Коментари Харесай

Журналист на “Ройтерс” - убит в Ливан при израелски ракетен удар

Още шестима публицисти, в това число от " Ал Джазира " и организация " Франс прес ", са били ранени, до момента в който са работили покрай Алма ал-Шааб, намиращ се до границата с Израел. 

 

Ливанският министър председател Наджиб Микати и народен представител от " Хизбула " упрекнаха Израел за случая. Израелските отбранителни сили не дадоха отговор незабавно на искане за коментар. 

" Очевидно е, че в никакъв случай не бихме желали да удряме, убиваме или гръмнеме който и да е публицист, който си прави работата. В обстановка на война сме и всичко може да се случи ", съобщи на брифинг израелският делегат в Организация на обединените нации Гилад Ердан.

“Спешно търсим повече информация, работим с управляващите в района и поддържаме фамилията и сътрудниците на Исам ”, обявиха от организация “Ройтерс ”. 

 

Агенцията и другите две новинарски организации са снимали ракетен огън, приближаващ от посоката на Израел, когато една блъснала Абдала, до момента в който той седял на ниска каменна стена покрай останалата част от групата. Секунди по-късно друга ракета уцели колата, предизвиквайки пожар. “Ройтерс ” обаче не може сигурно да откри дали ракетите са били в реалност изстреляни от Израел. 

 

Малко преди Абдала да бъде погубен, той разгласява в обществените медии своя фотография, на която носи каска и бронирана жилетка, на която се вижда думата “преса “.

Село Алма ал-Шааб е място на многократни конфликти, откогато избухна войната на юг сред Израел и Хамас, палестинска милиция в тесни връзки с Хизбула.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР