”Още с възхода си ГЕРБ с едно неприкрито удоволствие показваше

...
”Още с възхода си ГЕРБ с едно неприкрито удоволствие показваше
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Колкото си по-посредствен, толкова по-високо те издигат в ГЕРБ

”Още с възхода си ГЕРБ с едно неприкрито наслаждение показваше по какъв начин стартира посредствеността - колкото си по-посредствен, без обучение, по-народен, толкоз по-високо те издига ГЕРБ. На тази порочна кадрова политика би трябвало да се постави край. И в случай че ГЕРБ няма потенциал да изведе образовани и опитни фрагменти, то би трябвало да си отиде от власт.

„ Когато положението на държавното ръководство бъде разтърсено от толкоз съществени кавги, учредени на разбирането, че властта живее прекомерно пищно и то е необяснимо с оглед естествените приходи, които могат да се потвърдят, това постоянно се трансформира в държавен проблем “.Това сподели пред БНР Борислав Цеков от Института по съвременна политика, член на правния съвет към президента. Той взе участие с коментар по тематиката дали размерите на корупцията в страната към този момент заплашват националната сигурност.

„ Дали този проблем може да засегне държавната сигурност, зависи от мащабите на политическата корупция “, добави още той в изявление за предаването „ Хоризонт за вас “.

„ Стигнали сме до стадия, в който можем без никакво подозрение да кажем, че корупцията и подозренията в етиката на заемащите висши политически длъжности е държавен проблем “.

Според Цеков ролята на Консултативния съвет за национална сигурност „ като план, като парламентарен статус е да бъде платформата, в която под егидата на президента се образува единна държавна позиция по основни въпроси и се набелязват съответни ограничения “.

По отношение на битката с корупцията в една такава обстановка, несъмнено спешна в актуалното ръководство, Консултативният съвет по национална сигурност би могъл да изиграе стабилизираща роля, само че с цел да я изиграе, би следвало партиите да изоставят своите партийни пристрастености отвън постройката на президентска институция - в Народното събрание, където им е мястото, а в президентска институция да дойдат готови с съответни решения на проблемите “, разяснява още Цеков.

Борислав Цеков счита, че „ ръководещите би трябвало да предложат една ясна кадрова политика във властта “.

„ Аз персонално няма да разясня, само че хора с дипломи – бол “, сподели Цеков за избора на нов правосъден министър и добави: „ Всеки нов министър би трябвало да има късмет да се прояви, само че в случай че съдим по законотворчеството на този парламент, което е под нулата като качество, това не е добра оценка за господин Кирилов “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР