Още с учредяването на новата партия на Цветан Цветанов стана

...
Още с учредяването на новата партия на Цветан Цветанов стана
Коментари Харесай

Вижте кой е най-близкият човек на Цветанов в Пловдив! Чий човек е кметът Здравко Димитров – на Цецо или на Бойко?

Още с учредяването на новата партия на Цветан Цветанов стана ясно, че основни фигури на ГЕРБ ще преминат в редиците на „ Републиканци за България “. Партийното строителство и персоналните ползи, обаче, водят до необичайно преплитане сред редиците на Борисов и Цветанов.

Пример за това е да вземем за пример Пловдив, където ръководи Здравко Димитров – посочен персонално от Борисов преди локалните избори.

От друга страна, най-близкият до кмета Здравко Димитров е Симо Касабов – наследник на Лилко Касабов, научи BIG5 от свои източници. Касабови са помаци от родопското село Змейца и … първи братовчеди на Павел и Румен Вълневи – учредители и съпредседатели на партията на Цветанов!

Така Здравко Димитров и Симо Касабов се оказват „ топлата връзка “ сред ГЕРБ и „ Републиканци за България “, или по-скоро на медиатори на общи ползи.

На фотографията, запечатила учредяването на Цветановата партия, се вижда Лилко Касабов – бащата на Симо, тъкмо зад Цветанов на втори ред.

Показателно за връзките сред роднините – съпартийци е и един привет за рожден ден, в който Симо Касабов употребява обръщението „ Дон “, към Павел Вълнев – тъкмо като към мафиотски необут: „ Честит рожден ден Донее!!!! Живей в този момент, усмихвай се в този момент! Радвай се на това, което имаш през днешния ден и се бори за всичко това, което искаш да имаш на следващия ден “ (бел.ред. – правописът и пунктуацията са запазени). На фотографията и двамата са със знаковите черни ризи.

Симо, като е братовчед на Павел Вълнев, минава и за най-близкият човек на Цветанов в Пловдив. В същото време е и доста непосредствен и на кмета Здравко Димитров, който пък се прави на непосредствен на Борисов. Иначе, в случай че слушаме предизборните брътвежи на Цветанов, надали не излиза, че „ републиканците “ му са някаква опция на Борисовите „ жители “.

Източници от Пловдив настояват, че точно Симо е носил парите за акцията на кмета от братя Вълневи.

От друга страна, Симо Касабов е прочут Под тепетата с дейното си присъединяване във форумите на най-голямата районна медия plovdiv24.bg, където гневно брани и кмета, и Борисов, и държавното управление с мненията си.

Обвързаностите сред ГЕРБ и „ Републиканци за България “ занапред ще изскачат. Може би и по тази причина социолозите не дават повече от 1% за партията на Цветанов.

Източник: https://www.big5.bg/
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР