Още разкази от майки за вързани бебета в Сливенската болница.Започнаха

...
Още разкази от майки за вързани бебета в Сливенската болница.Започнаха
Коментари Харесай

Нови разкази на майки за вързани бебета в сливенската болница

Още разкази от майки за вързани бебета в Сливенската болница.

Започнаха серия от инспекции за бебета, вързани за леглата.

Сигналът е от майки, които демонстрираха клипове и фрагменти на бебета, оставени сами и вързани за креватчетата непрекъснато. В писмен отговор от управлението на болничното заведение възразяват, че това са „ внушения, които уронват престижа на лечебното заведение “ и стартира вътрешна инспекция, предава.

Самосезираха се и от Агенцията за протекция на детето и от Прокуратурата в Сливен, които ще ревизират дали има нечовешко отношение към бебетата.

Според Мария Георгиева бебетата са вързани по 24 часа, като се освобождават единствено в случай че би трябвало да се сменят памперсите им. По думите ѝ даже бебета, които са без системи остават връзвани в отделението.

Според Георгиева различен проблем е, че тя е попаднала на две майки, които желали да останат с дребните си бебета в болничното заведение, само че от лечебното заведение са им споделили, че няма места.

Друга жена, която преди година е била в същото поделение, е видяла безусловно същата обстановка. Според нея бебетата са били вързани непрекъснато. „ Лично аз не видях да бъдат обгрижвани тези деца. Имаше си време, в което идваше доктор и здравна сестра “, споделя тя.

Пред Сливенската болница пристигна и майка на 4 деца, която желае да поддържа потърпевшите от практиката.

Екипът на bTV втори ден задава въпроси към управлението и ги кани да вземат участие в репортажите на малкия екран. Получихме само документално мнение от управлението. Екипът ни ще продължи да задава въпроси към лечебното заведение за това процедура ли е да се връзват бебетата за четирите крайника и да бъдат оставяни без контрол.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР