Още при встъпването ми в длъжност първото, което направи нашият

...
Още при встъпването ми в длъжност първото, което направи нашият
Коментари Харесай

Д-р Асен Меджидиев: С 10 допълнителни медицински екипа подсилихме спешната помощ по Черноморието

" Още при встъпването ми в служба първото, което направи нашият екип, беше да подобрим организацията на работа на незабавните екипи в столицата, тъй че да скъсим времето за идване на колите за спешна помощ. Разкрихме 4 спомагателни изнесени пункта на ЦСМП, от които да потеглят екипите, надлежно в УМБАЛ " Св. Анна “, ДКЦ 12 –  " Люлин “, Пета градска болница и " Овча купел “ – база ЦСМП. “ Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на брифинг, след като се срещна с работата на изнесения център на ЦСМП, ситуиран на територията на Окръжна болница, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

От през днешния ден спомагателни незабавни екипи са обезпечени и за българското Черноморие, в това число за к. к. " Златни пясъци “, за Несебър и за Приморско, уточни още здравният министър. Общият брой на екипите е 10, като 4 от тях са от ЦСМП София, 4 – от УМБАЛ " Св. Анна “, София и 2 – от ЦСМП Варна. " Тази организация създадохме взаимно с Министерството на туризма, като задачата е да подобрим достъпа до незабавна помощ на жителите по време на туристическия сезон, когато броят на пребиваващите по българското Черноморие се усилва неведнъж. Екипите са образувани тъй че при работа на смени да обезпечават 24-часово покритие на спешността “, беше безапелационен министърът.

Д-р Меджидиев изясни, че концепцията на здравното министерство е обезпечаването на незабавната помощ по черноморските курорти с спомагателни екипи от вътрешността на страната да не е еднократно, а да продължи и през идващите туристически сезони. Това обаче зависи от волята на идващото постоянно държавно управление, акцентира министърът.  

В отговор на журналистически въпрос по отношение на актуалната COVID обстановка, здравният министър уточни, че сега обстановката е овладяна, което разрешава и разхлабването на противоепидемичните ограничения.

Министър Меджидиев заяви още, че през вчерашния ден, 24 август, е подписан Анексът към Националния рамков контракт 2020-2022 за медицински действия, което разрешава лечебните заведения да подписват контракти за толкоз кревати, с колкото са работили по време на COVID вълните, в границите на общия брой кревати в лечебните заведения. " Реално всички стремежи на лекарското съсловие, и това, което е потребно за пациентите, бяха реализирани. Запазвайки леглата за интензивните лечебни заведения, направихме най-важното – да имаме подготвеност на системата за реакция при възможни по-тежки COVID вълни “, посочи министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР