Още при стъпването си в длъжност обвинител номер едно обяви

...
Още при стъпването си в длъжност обвинител номер едно обяви
Коментари Харесай

Ключови моменти от мандата на Иван Гешев като главен прокурор

Още при стъпването си в служба обвинител номер едно разгласи война на мафията, олигарсите, битовата престъпност и съветските шпиони. Разпореди и тотална инспекция на цялата приватизация, белязала прехода.



Още като редови обвинител Гешев пое делото за банкрута на КТБ и внесе обвинителния акт против някогашния банкер Цветан Василев и още 17 души.

Последваха и каузи против предприемачи - Николай и Евгения Баневи, Ветко и Маринела Арабаджиеви и притежателя на „ Винпром Карнобат " Миню Стайков. Първата си сериозна акция като основен прокурор Гешев организира единствено месец след встъпването си в служба против предприемача Васил Божков, който се снабди задочно с 19 обвинявания.

В началото на 2020 година за първи път беше задържан настоящ министър - този на околната среда и водите Нено Димов поради водната рецесия в Перник.

Друго знаково дело - за вноса на италиански отпадък, вкара в ареста предприемачите Пламен и Атанас Бобокови. Делото започва през май 2020 година Тогава от държавното обвиняване разпространиха връзка сред Бобокови и президентския консултант Пламен Узунов.

Два месеца по-късно прокуратурата нахлу на " Дондуков " 2 и задържа Узунов и още един от президентските съветници. Последваха митинги. Под управлението на Гешев се организираха и следствия за шпионаж в интерес на Руската федерация.

Последните знакови следствия са свързани с аферата " НЕКСО ", както и проведената незаконна група за елиминиране на служители на реда и магистрати, в която е забъркано името на към този момент починалия Красимир Каменов - Къро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР