Още през втория учебен срок раниците на учениците може да

...
Още през втория учебен срок раниците на учениците може да
Коментари Харесай

Още от втория срок раниците на учениците може да станат по-леки

Още през втория образователен период раниците на учениците може да станат по-леки, счита зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

На ексклузивен брифинг тя разяснява, че Министерството на образованието и науката (МОН) работи по казуса и подсигурява, че ще бъдат взети всички нужни ограничения.

Единият от разновидностите е да няма огромно концентриране на доста предмети с тежки учебници и да има подобаващ баланс на седмичното разписание.

Все отново Михайлова посочи, че всяко учебно заведение би трябвало да откри своя метод и самостоятелен метод.

Още в понеделник МОН ще изпрати писма до районните си инспекторати, с цел да предложения шефовете и учителите на диалози по места, тъй като казусът, по думите ѝ, не е акция, а целенасочена политика.

В момента едно от решенията, по които просветното ведомство работи, е да се разделят обемните учебници на части , както и да се употребява по-лека хартия .

Работи се и по национална стратегия за увеличение на шкафчетата в учебно заведение, в които да се оставят учебниците и помагалата, тъй че да не се носят всеки ден, както и екипите по физическо, добави Михайлова.

От ведомството са безапелационни също, че не би трябвало да се усилва броят на помагалата, които не са наложителни, и се работи в тази посока. Ще помолим учителите да не натоварват с спомагателни сборници, които не са нужни – учебникът и тетрадката отлично правят работа, означи зам.-образователният министър.

Тя напомни, че в часовете може да се употребява и електронен учебник .

По думите ѝ главният проблем идва в пети клас , когато учениците към този момент вървят на учебно заведение сами, а предметите се усилват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР