Още през 2016 година, Apple пусна смартфоните iPhone 7 и

...
Още през 2016 година, Apple пусна смартфоните iPhone 7 и
Коментари Харесай

Apple създаде нов Lightning кабел, който не се страхува от водата

Още през 2016 година, Apple пусна смарт телефоните iPhone 7 и iPhone 7 Plus, внедрявайки в тях поддръжка на отбрана от навлизане на вода и прахуляк по стандарта IP67. Тя дава опция за малко потапяне на мобилното устройство на дълбочина до един метър, само че в същото време не подсигурява неговата продуктивност сега, когато електронното устройство е във водата.

Днес стана известно, че „ябълковата“ корпорация е основала нов Lightning за презареждане на фирмените смарт телефони и други джаджи, които не се опасяват от водата.



Според Patently Apple, безусловно през днешния ден „ябълковата“ компания сполучливо е патентовала новия Lightning кабел, който не се опасява от потапяне във вода. Производителят е приложил херметична изолираност освен на самия конектор на кабела, само че и върху конектора за свързване, който може да се намира в iPhone, iPad, iPod Touch и на редица други устройства, като кейсовете за зареждане на безжичните слушалки AirPods.



В описанието на патента не се споделя за какво е нужна отбраната на Lightning кабела от навлизане на вода, само че евентуално може да се употребява в миг, когато в конектора на смарт телефона или таблета има влага или вода. Все отново, изгодата от сходен патент все още наподобява много странна.



Не е изключено, в новия iPhone от 2018 година да се появи цялостна отбрана от навлизане на вода и прахуляк по стандарта IP68, което ще разреши потапянето на „ябълковите“ мобилни устройства под вода на дълбочина до два метра за не повече от един час. В подобен случай, водоустойчивият Lightning кабел може да се трансформира в отлично допълнение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР