Още през 2015 година Дейвид Блайт (David Blythe), тогава водещ

...
Още през 2015 година Дейвид Блайт (David Blythe), тогава водещ
Коментари Харесай

Intel започва използването на технологията VESA Adaptive-Sync

Още през 2015 година Дейвид Блайт (David Blythe), тогава водещ експерт на Intel в региона на графиката, разгласи за проектите на компанията да внедри поддръжката на технологията за синхронизация на изображения VESA Adaptive-Sync. Да си напомним, че тя е част от стандарта DisplayPort, още от версия 1.2а. Всъщност това е отворена и безвъзмездна версия на AMD FreeSync.

Оттогава корпорацията не е правила никакви по-съществени промени в своята графична архитектура. А в десктоп процесорите Coffee Lake се употребяват на процедура същите графични ядра, познати от чиповете Skylake, излезли преди три години.



Но в този момент Intel най-сериозно се е заел с създаването на нови графични решения и има намерение да показа обособена външна видеокарта през 2020 година.

В диалог с Reddit консуматор, Крис Хук (Chris Hook), който дава отговор в Intel за маркетинга на външната дискретната графика и образните технологии, удостовери проектите за реализирането на технологията VESA Adaptive-Sync в новите графични решения.



Adaptive-Sync е напълно разумна стъпка за Intel. Първо, няма да се постанова създаването на нова технология за синхронизация на обновяването на изображението с кадровата периодичност. Второ, новите графични процесори на Intel ще могат да се употребяват с необятния набор Adaptive-Sync/FreeSyn съвместими екрани, предлагани на пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР