Още през 2005 година разбрах, че по един проект може

...
Още през 2005 година разбрах, че по един проект може
Коментари Харесай

Как се усвояват два пъти пари за една и съща строителна дейност? Георги Георгиев пред ФАКТИ

Още през 2005 година разбрах, че по един план може да бъдат дадени средства за настоящ ремонт, а същите средства могат да бъдат дадени и за главен ремонт, тъй като те стават финансови разноски. Парите съответстват за еднакъв интервал за един обект. Едните пари се усвояват на 100% без да се прави такава активност. От 17 години се боря по тази тематика. И за първи път Министерството на финансите, в този момент при ръководството на Асен Василев, си разреши да се бори с тази тематика. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Георги Георгиев, който е претендент за народен представител от „ Продължаваме промяната “. В предишния парламент той бе депутат от Има Такъв Народ, а по-късно стана самостоятелен.

„ И по този начин се стигна до доста от проблемите на тематика районно развиване. Стигна се и до прословутите пари за пенсиите, които се взеха от дублирани планове или за надписани цени “, добави той.

„ Вече 12 години чувам основния прокурор да споделя, че нашият Наказателен кодекс не подхожда на действителността. Също тъй че би трябвало смяна, с цел да се стигне до неоправдателни присъди. И мисля, че той е прав. Дори и да стигнем до откриване на схеми, надали ще забележим неоправдателна присъда “, сподели още Георгиев.

Попитан за градежа за „ Турски поток “, тъй като се чака там да излязат огромни нарушавания, свързани и със строителството и със Закона за запазване на естествената среда, той сподели, че тематиката е доста огромна.

„ В 45-ия парламент с Мая Манолова си бяхме сложили за цел да разнищим проблема. Аз, като строителен инженер, приготвих въпроси към всички институции, свързани със градежа. Така започнахме. Тогава имаше и едно „ навлизане “ в „ Булгартнасгаз “. Причината бе следната. За да могат да бъдат открити нарушаванията, трябваше да се изиска цялата документи. А аз изисках да ни се даде цялата оперативна документи по време на строителството. Само нейното следене в елементи може да откри тези огромни нарушавания на закона. Ние я изискахме, а отговорът бе, че това са 300 00 страници, които няма да ни бъдат предоставени сканирани, а ще ни се дадат в книжен тип, когато „ Булгартнасгаз “ решат. Ние по тази причина отидохме там. За прословутото „ навлизане “. На място установихме, че ще бъде направено всичко допустимо да не ни бъде предоставена тази информация. После се оказа, че има доста нарушавания по Закона за устройство на територията. Имало е строителства преди издаването на позволение за градеж. Не е имало надзор от Строителен контрол, от проектанти “, сподели още Георгиев.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР