Още преди пандемията от COVID-19 да превземе света и да

...
Още преди пандемията от COVID-19 да превземе света и да
Коментари Харесай

Как се създава дигитална образователна платформа с мисъл за ученика?

Още преди пандемията от COVID-19 да превземе света и да наложи своите ограничавания над живота на всички водещите просветителни издателства по света осъзнават острата нужда от целеустремено и изобретателно насърчаване на работеща просветителна електронна среда.  Нуждата за подрастващите генерации да намерят такава среда обаче идва и с високите условия към метода, по който те да получават и възприемат образователната информацията.

Как се основава цифрова просветителна платформа, разбираме от Милена Константинова, началник “Електронни планове ” в издателство Клет България, която в изявление за Дневник разяснява пътя и напъните на издателството, с цел да предложи услугата iZZI.

Според специалиста основаването на цифрова платформа за обучение и създаването на електронните запаси в нея е инвестиция, изпълнена с доста провокации и опасности. Правилното разчитане на трендовете в просветителната сфера стимулират издателството да създаде електронно просветително пространство, което да задоволи всички потребности на актуалните възпитаници.  Именно такава е iZZI - цифрова платформа за обучение, която предлага електронен способ на образование за учениците от 1. до 7. клас.

Още преди 10 години, когато отдалеченото обучение не беше настояща тематика поради COVID-19, издателството стига до извода, че с изключение на класическите книжни артикули би трябвало да предложат и електронни запаси, с цел да могат да вървят сполучливо с непрекъснато развиващия се свят.

Те одобряват това предизвикателство и след усърдни години работа по създаването на iZZI през днешния ден може да се удостовери, че са подхванати верните стъпки по нейното развиване. Дигиталната просветителна платформа става неизменима част от образователния развой както при учениците, по този начин и при доста техни преподаватели, които я употребяват освен присъствено в час, само че и отдалечено.

Тези сполучливи резултати при iZZI идват с помощта на дълготраен опит на чиновниците както в издателския, по този начин и в просветителния бизнес, споделя Милена Константинова. Със своите специалисти издателството създава и непрекъснато обогатява електронната просветителна среда, която дава на учениците опцията да избират своето движение на учене и да получават моментална противоположна връзка за всички свои дейности в платформата. При iZZI цифровите уроци не се преглеждат като PDF файлове (характерни при други просветителни платформи), а са основани интерактивно. Учениците могат да вземат решение най-различни проблеми и задания, с които да получават точки и това в допълнение да ги увлече в просветителния развой. И не на последно място - посредством интерактивните симулации се показват процеси, които другояче мъчно могат да се онагледят.

Според госпожа Константинова другата отличителна линия, която извежда iZZI като желана платформа, е опцията родителите да проследят напълно образователния развой на своите деца, напълно съгласуван с стратегиите на Министерството на образованието и науката. В платформата те могат да намерят бърз и елементарен прийом за следене напредъка на детето, а за тези, които се тревожат за тежките раници на своите наследници, iZZI се побира единствено в един таблет и отстрани нуждата от непрекъснатото разнасяне на книжни тела.

Днес цифровата просветителна платформа iZZI e още по-достъпна, с помощта на колаборацията сред издателството с един от водещите телекомуникационни оператори - Теленор България.  Според ръководителя “Електронни планове ” в издателството решението за това съдействие е взето напълно естествено - една от визиите на Теленор България е принос към образованието и основаването на цифрови умения у децата. Идеята за партньорството породи съвсем по едно и също време и у двете страни. То е опция учебниците да излязат от класните стаи и да доближат до повече младежи. По думите на Милена и двете компании откровено имат вяра в нуждата и смисъла за тази колаборация. По този метод се е родил продуктът, който от септември се предлага и като алтернатива към някои от абонаментните проекти за мобилни услуги на Теленор. Специално създаденият пакет, който обезпечава безграничен достъп до iZZI и 20 000 mb интернет, може да бъде взет с таблет Prestigio Q Pro на лизинг за общо 17,99 лева на месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР