Още преди началото на войната в Украйна руските власти активно

...
Още преди началото на войната в Украйна руските власти активно
Коментари Харесай

Журналистът Глеб Ирисов: Властта в Русия унищожи всички относително свободни медии

Още преди началото на войната в Украйна съветските управляващи интензивно се намесваха в работата на медиите, изключително държавните. ТАСС оставаше относително свободна организация, където можеше да се занимаваш с публицистика. Но при започване на военните дейности страната включи режима на военната агитация и за нас - публицистите, започнаха доста сложни времена. Много напуснаха държавните медии, аз самият взех такова решение. Това сподели в изявление за “Светът и ние” журналистът Глеб Ирисов, който е напуснал освен организация ТАСС, само че и Русия, с цел да продължи да работи като публицист.

“Честно ще кажа, че на 24 февруари във всички съществени медии постъпиха наставления от Министерство на защитата и в действителност се вкара режим на военна пропаганда”, съобщи той. По думите му управляващите в Русия са унищожили всички релативно свободни медии, останали в страната. Напълно отсъстват свободни медии там, безапелационен беше журналистът. “Три седмици преди войната хората бяха принудени да затворят своите организации, своите медии и ги заплашваше наказателна отговорност”, означи Ирисов и добави: “Всичко, което споделям в този момент, е наказуемо по Наказателния кодекс в Русия. Не е допустимо да бъдеш публицист на територията на страната - застрашен си от наказателно гонене, а има и по-страшни неща.”

По всички останали канали се води военна агитация, а евентуално скоро няма да има опция да се излъчва от чужбина, допусна той. Какво още сподели журналистът Глеб Ирисов вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР