Още преди женските манекени да бъдат законово задължителни, Mercedes-Benz ги

...
Още преди женските манекени да бъдат законово задължителни, Mercedes-Benz ги
Коментари Харесай

Митовете за женския краш тест манекен

Още преди женските манекени да бъдат законово наложителни, Mercedes-Benz ги трансформира в стандарт при проби за челни и странични удари. В продължение на 20 години по този начин наречената " пет % жена " е била лидер, пасажер начело или пасажер откъм гърба в тестванията за преден конфликт на Mercedes-Benz и равносилен сътрудник на класическия мъжки манекен Hybrid III 50.

Дамския манекен има пропорциите на жена с женствени гърди и тазови кости. Само пет % от дамите са по-дребни или по-леки, съгласно главните статистики. Днес разпоредбите за изпитване с „ Петте % жена “ могат да бъдат открити и в оценки от асоциации за отбрана на потребителите и разнообразни закони по света.

Женският манекен SID-II също се употребява в тестванията за произшествия на Mercedes-Benz от две десетилетия. Той има същата анатомия като Hybrid III 5 и е особено планиран за проби при непряк удар. За разлика от Съединени американски щати обаче, в Европа все използването му още не е законово належащо.

Собственото проучване на произшествията на компанията проверява пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на коли Mercedes повече от 50 години. Целта е да се разбере по какъв начин пораждат злополуките и кои усъвършенствани системи за отбрана биха могли да ги предотвратят. Освен това има до 900 краш теста и 1700 теста на шейни годишно в Технологичния център за сигурност на транспортните средства в Зинделфинген.

Налични са 120 манекена в 21 разновидността - от бебе през пет % жена и 50 % мъж до висок, тежък мъж. Резултатите от краш тестванията и проучванията на произшествия се включват в създаването на нови технологии за сигурност и подобряването на съществуващите системи.

Митове обкръжават тематиката за женските манекени. Хана Пол, началник на Mercedes-Benz Dummy Testing, ги подлага на инспекция на обстоятелствата. Мит 1: Жените не са толкоз добре предпазени в колата, колкото мъжете. „ Не “, споделя Хана Пол: „ Когато става дума за съществени или съдбовни пострадвания, няма разпознаваеми съответни разлики сред половете, а когато става дума за леки пострадвания, има избрани разлики в обособените случаи. В взаимозависимост от района на тялото, по-засегнати са дамите от време на време (крака/стъпала и камшичен удар при конфликт отзад), а от време на време мъжете (глава, гърди) са. "

Мит 2: Мъжките манекени се употребяват най-вече при краш проби. Хана Пол: „ Не в Mercedes-Benz. Ние използваме женски манекен за преден удар и женски манекен за непряк удар в нашите краш проби повече от 20 години. Но манекените не са човешки кукли. Те са измервателни принадлежности, които мерят физически сили и дистанции. Теглото и размерът на фиктивните полове са получени от действителни човешки данни. "

Мит 3: Бременните дами са по-малко предпазени. „ Сравнение на системата в сегашно изследване на ADAC демонстрира, че естественият защитен колан защищава добре както бъдещата майка, по този начин и нероденото дете при положение на акцидент “ - оповестява Хана Пол - „ Според изследването на ADAC за катастрофи, бременните дами не са изложени на по-голям риск, когато карат, в сравнение с другите водачи. “ Нормалният триточков колан, в случай че се употребява вярно, може да отбрани добре бъдещата майка и нероденото дете при положение на акцидент.

Мит 4: Симулациите скоро ще създадат физическите краш проби ненужни. „ Не виждаме това “ - споделя Хана Пол - „ Изчисляването на кинематиката и държанието на дисторция може доста да понижи броя на цялостните проби на транспортни средства и да форсира развиването. Въпреки това, нужни са краш проби, с цел да се потвърдят симулациите, които се правят с доста допускания. Освен това те са избрани със закон или с рейтинги. Взаимодействието сред сензорната технология, злополуката и държанието на манекена може да се ревизира най-добре в цялостни проби на транспортни средства. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР