Още по темата25.01.2021 / 18:16Кадър: БТВБългарската асоциация на професионалистите по

...
Още по темата25.01.2021 / 18:16Кадър: БТВБългарската асоциация на професионалистите по
Коментари Харесай

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи с писмо към Ицо Хазарта

Още по темата25.01.2021 / 18:16

Кадър: БТВ

Българската асоциация на експертите по здравни грижи показва своето безпокойствие и изрично противоречие с думите на българския рапър Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, оповестиха в позиция до медиите от БАПЗГ.

 

Ето какво пишат те:

" В народен ефирен ефир той сподели: “Навремето един европейски политик е решил, че евреите не са му приоритет. И въпреки методите да са се трансформирали доста оттогава, резултатът е еднакъв ”, което прозвуча като нахален и безусловно неприемлив паралел сред напъните на здравния министър Костадин Ангелов за преодоляване разпространяването на COVID-19 в България и дейностите на историческа персона, довели до гибелта на милиони човешки същества с възпламеняването на Втората международна война и построяването на лагерите на гибелта. 

Уважаеми господин Петров, да говорите от висока социална естрада  абсурдни неща е рисково за обществото. Паралелът, който направихте, е погрешен и безусловно неприемлив и то в навечерието на Международния ден на Холокоста!

Днес, когато целият свят е изправен против COVID-19 и търси с общи старания пътища на избавление, с цел да се запазят допустимо най-вече човешки животи, Вие господин Петров си позволихте да обиждате на всеослушание един доктор в лицето на министър Костадин Ангелов, който, дружно с специалистите от Националния действен щаб, търси най-верните решения с първи приоритет – опазване здравето на нацията. Хвърляйки тази неприемлива засегнатост, Вие поругавате всички старания направени от медицинските експерти у нас за лекуването и спасяването на пациенти с коронавирусна зараза. Поругавате медиците и елементарните хора, които заплатиха с живота си в тази сложна борба с невидимия зложелател.

Бихме желали да напомним, че когато бяха въведени по-строгите противоепидемични ограничения на 27 ноември 2020 година заболеваемостта от COVID-19 в България беше 2,5 пъти по-висока на 100 000 население в съпоставяне със междинната 14-дневна заболеваемост в Европейски Съюз. След въвеждането на ограниченията броят на заболелите от ковид спадаше с мудни темпове, което наложи удължение на ограниченията до края на януари 2021 година В момента заболеваемостта, хоспитализациите и смъртните случаи са доста намалели, само че никога не трябва да се прибързва. Нека не пропиляваме с лека ръка постигнатото с толкоз доста старания! 

За задачата е нужно да се вслушваме в думите на специалистите. Смятаме, че е нужно да се разиска поетапно и предпочитано пускане на дейностите в другите области на обществения и икономическия живот при непрестанен разбор на данните за заболеваемостта. По този метод няма да се компрометират постигнатата ниска заболеваемост и почналия развой по имунизиране на предпочитаните групи. Още повече, че следва стартирането и на всеобщата имунизация против ковид. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР