Още по темата21.11.2018 / 23:50Премиерът Бойко Борисов изненада Слави Трифонов.

...
Още по темата21.11.2018 / 23:50Премиерът Бойко Борисов изненада Слави Трифонов.
Коментари Харесай

За това видео говорят всички

Още по темата21.11.2018 / 23:50Премиерът Бойко Борисов изненада Слави Трифонов. Извади от джоба си лист и му съобщи, че...

Като публицист или като водач на партия ще водим диалога?

С този въпрос конкретизиране към Слави Трифонов стартира присъединяване на премиера Бойко Борисов в Шоуто на един от най-гоолемите му критици и обществени съперници. " Няма водач на партия, няма и даже партия, не съм даже публицист, а единствено водещ на предаване ", отговори Трифонов.

Той посочи, че са заложени авансово над 5000 въпроса от фенове на шоуто, доста от които се повтарят и по тази причина неговият екип е подбрал и обобщил най-често срещаните от тях. Леко напрежение и сконфузеност се усещаше в държанието на Трифонов като водещ довечера. Шоуто стартира без нормалното музикално интро и балет, Слави води самичък, самичък задава зрителските въпроси и избягваше зрителен контакт с госта си.

Първата серия от питания гравитираха към цените на горивата, за какво при приспадане на акцизите у нас бензинът е по-скъп от този във Франция и какъв брой налози заплаща Лукойл. Отговорът ще намерите на страницата на финансовото министерство - разпоредил съм, при издаване на касов бон на него към този момент да е написано в детайли какъв брой е акцизът, данъкът и какъв брой получава всеки по веригата, изясни Борисов. Между другото, бензинът в България не е по-скъп от този във Франция, през днешния ден беше 2.10 лв. за литър, добави той, визирайки явно най-масовият A95. 

Отговорността за банкрута на КТБ е на Българска социалистическа партия, а не на Орешарски - не е редно той да бъде изкупителната жертва, тъй като беше избран за министър председател с мандата на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - по този начин министър председателят отговори на различен зрителски въпрос за какво по време на първите му мандати банката е забогатяла с близо 3 милиарда лв.. По мое време КТБ беше постоянна, тогава всички банки растяха и бяха постоянни, акцентира Борисов, допълва manager.bg.

Ще предложа рухване на дотациите за партиите, въпреки че има риск по този начин Народното събрание да попадне под въздействие на богатите, в случай че дотацията падне или пък стане ниска - от 1 лев, съобщи още Борисов. Трябва ли да сме подвластни от олигарсите, попита още риторично той.  " Ако някой " помогне ", а доста желаят да оказват помощ, след това идват и си слагат изискванията. ", добави Борисов. 

До края на мандата ни външния ни дълг ще доближи 17% от Брутният вътрешен продукт. В момента е под 20%, а при започване на този мандат го заварихме на 27%, показа още Борисов. Фискалният запас е близо 11 милиарда лв. ккъм момента, като освен това, за близо 2 години от началото на мандата на третото държавно управление са платени 1,3 милиарда лв. за съветските реактори, 1,2 милиарда за американските централи и 3,7 милиарда лв. за КТБ, добави той. Не е правилно, че вложенията фрапантно са спаднали, тъй като несъмнено и подобен въпрос имате, в противен случай с 800 милиона повече са от предходната година, акцентира министър председателят и изиска петминутка за " реклама " като в границите на по-малко от минута изброи с какъв брой повече отпуска бюджетът за 2019 в опазването на здравето, образованието и още други обществени и обществени системи. Всичко това, което даваме, сме го събрали в огромна борба с олигарси, мошеници и всевъзможни измамници - в това число и измамници с медикаменти, уточни той.

Премиерът е инициирал необятен спор за медиите и свободата на словото у нас с присъединяване на еврокомисар, стана ясно още от думите му при отговор на въпрос за какво България продължава да е подложена на критика за свободата на медиите. " На маймуна сте ме правили в това студио, някой да ви е споделил една дума? Ако е, да ставам и да си отивам. А имаше времена, когато ви завираха по дупките ", обърна се към Слави той. Свободата на медиите, нормално и в доста страни и обвързвана с ръководещите. При нас е тъкмо противоположното, автоцензурата е доста мощна и не е почтено, това, което някои притежатели на медии постановат като политика, да се трансферира на държавното управление, разяснява министър председателят.

На въпрос за отлагането на електронното гласоподаване той отговори, че ГЕРБ е за машинното гласоподаване, само че не и за електронното, поради киберсигурността. Ние сме царе на хакерството и още на първото такова гласоподаване, то ще бъде " пробито ", изясни позицията на ГЕРБ той.

Времето минава доста бързо, доста въпроси има още за задаване, само че времето свършва, заключи в края Трифонов. Ами, поканете ме отново, няма въпрос който да ме смущава и да не мога да приказвам по него, а имаме още доста проблеми да решаваме, отговори Борисов. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР