Още по темата: Ясен Петров: В дербито е по-важен резултатът,

...
Още по темата: Ясен Петров: В дербито е по-важен резултатът,
Коментари Харесай

Време е за дерби Локо е фаворит, в Ботев обаче не знаят...

Още по тематиката: Ясен Петров: В дербито е по-голям резултатът, а не играта

Време е за най-странното дерби в историята на пловдивския футбол. За първи път в аналите на това единоборство в дуел от шампионата се срещат притежател на Купата на България и финалист за това отличие.

Честно казано, за Локомотив няма какво да се каже, като се изключи че тимът изживява своето прелестно лято. При това не толкоз откъм резултати. Там нещата не са доста розови. В евротурнирите Локомотив има единствено една победа от 4 мача (б.а. - против Спартак Търнава 2:0). В шампионата има две непредвидени загуби. Във Варна с 3:1 от Черно море и 1:0 от Левски на " Герена ".

Без тези дуели Локомотив играе луксозен футбол. Към физиката, проповядана от Бруно Акрапович, се прибавя и фантазията на Митко Илиев. Няма спор, че юношата на Гочо Василев претърпява ренесанса си в играта. Илиев е най-хубавият атакуващ халф у нас сега. Това, че Балъков не го вика в националния тим, е проблем на селекционера. А допустимо е неналичието да е подбудена от тактиката против Англия. В мача на " Уембли " националите май няма много-много да минават центъра.

Навярно си спомняте изявлението на Роналдо след несполучливия край на Световното през 1998 година против Франция (0:3): " Загубихме, тъй като не спечелихме ". Подобно е ситуацията в Ботев след финала през май. Нов треньор, нови очаквания, нов рестарт, нови контузени. Много от дълго време Ботев не е влизал в дербито в ролята на новобранец. За похлупак, звездите Тодор Неделев и Антонио Вутов се контузиха, младокът Кристиян Добрев бе даден чартърен на Порто, а Карачанаков и Тейлон бяха разкарани с етикет " неуспех в селекцията ".

Напук на проблемите, в Ботев се пробват да пресечен серията от разочароващи мачове и безидейна игра. По образеца на Локо от пролетния полусезон в Коматево с играчите към този момент работят двама психолози. Преди дербито с Локо жълто-черните са повикали духовник, който отслужи водосвет за благополучие и благодат на тима.

И по този начин, мачът тази вечер стартира в 18.00. Ако не сте си купили билет до през вчерашния ден, няма смисъл да идвате на " Лаута ", няма да ви пуснат. Рефер ще е Никола Попов.

С две думи - Локо е любимец. Ако обаче чуете след мача от Бруно Акрапович: " Не ги подценихме. Те просто се оказаха доста по-добри, в сравнение с си мислехме ", бъдете сигурни, че дербито на Пловдив е живо и традициите не престават.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР