Още по темата: Вижте тежката история на Евгени, който взриви

...
Още по темата: Вижте тежката история на Евгени, който взриви
Коментари Харесай

Осъдиха Евгени, който взриви банкомата в Тракия

Още по тематиката: Вижте тежката история на Евгени, който взриви банкомата на ДСК

Евгени Недеалков, който взриви на банкомата на ДСК в ж.к. „ Тракия “ и още един в град София, ще лежи в пандиза за дейностите си. Това реши преди минути окръжния съд в Пловдив. 22-годишният юноша ще прекара шест години и осем месеца в зандана, при първичен непоколебим режим. Момчето беше наказано и да заплати на „ Банка ДСК “ ЕАД сумата от 20 425 лв., представляващи имуществени вреди, породени от закононарушението

Припомняме, че случаят стана към 4,35 ч. преди разсъмване, на 7 юли м.г. Тогава двамата използваха горивно-кислородна примес, с цел да взривят клона на ДСК, а тежката врата на банкомата отхвърча на най-малко 10 метра и падна на алеята, където по знамение не е имало човек. Съучастникът му Илия се укри в чужбина

„ Искрено скърбя за това, което направих. Това беше една от най-големите неточности в живота ми и в никакъв случай няма да я повторя. Моля ви за минимална присъда. Аз съм доста млад - желая да основа семейство и да работя, а не да лежа в зандана “, съобщи пред магистратите 22-годишният юноша, който към този момент е прекарал над една година зад решетките.

От прокуратурата настояха за междинна по дълготрайност присъда – към 15 години „ отнемане от независимост “, която да бъде редуцирана до 10 според съкратената процедура. Представителят на държавното обвиняване съобщи, че Евгени не е оказал нужното подпомагане на следствието и е признал виновността си единствено с цел да употребява законовата редукция на присъдата с 1/3. Освен това, по данни на следствието, закононарушението може да се квалифицира като изключително тежък случаи, защото е осъществено под директен предумисъл и при висока социална заплаха.

Защитничката на Евгени Светлана Паскалева изкара клиента си жертва на съучастникът му Илия, който бил с 10 години по-голям и е щял да прибере цялата открадната сума. В аферата била забъркана и жена от Бургас, която се занимавала с прането на парите, само че тя била привлечена единствено като очевидец.

„ Момчето е в нежна възраст, има чисто правосъдно минало и се разкайва за случилото се. До идването си в България е бил студент по право и е работил в Турция, с цел да си заплаща семестрите. Бил е заловен единствено с 680 лв. в джоба си. Това са смекчаващи виновността условия, които не трябва да бъдат пропускани “, съобщи адвокатката, която съпостави случая със делото на служителите на реда Стефан Модев и Петър Атанасов, които получиха по шест години затвор за обир на стойност 289 533 лв.. Поради тези аргументи Паскалева настоя за лека присъда – 3 години „ отнемане от независимост “.

Магистратите бяха благосклонни към подсъдимия и му постановиха относително леко наказване, като се има поради, че за сходни действия законът планува до 20 години затвор.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР