Още по темата Тези високи нискобюджетни такси Допълнителните удоволствия и

...
Още по темата Тези високи нискобюджетни такси Допълнителните удоволствия и
Коментари Харесай

Пет варианта за дълъг уикенд из Европа

Още по тематиката
Тези високи нискобюджетни такси

Допълнителните удоволствия и екстри при low cost фирмите се заплащат и непрекъснато се трансформират. На какво да се обърне внимание
9 ное 2017
Нискотарифно и над океана

Моделът на лоукост фирмите се вкарва и при дългите полети, където капацитет виждат и огромните превозвачи
26 окт 2017 С все по-широкото нахлуване на нискотарифните самолетни компании в България броят на непознатите туристи тук внезапно набъбна. Но надалеч по-голям е противоположният резултат - на българите, пътуващи в чужбина. Самолетните билети в никакъв случай не са били толкоз евтини, а визитата на някоя европейска столица или мегаполис за дълъг уикенд е налично за всеки, изключително в композиция със спане през Airbnb или Booking. В " Капитал " избрахме пет от най-посещаваните европейски дестинации в разнообразни елементи на континента. Спряхме се на септември за образцов интервал, след глъча на лятото и преди студените есенни и зимни месеци. Естествено цените са ориентировъчни и зависят от доста фактори.

Будапеща
Унгарската столица има какво да предложи архитектурно, културно и на гастрономическия фронт. Особено симпатични са дребните ресторантчета, посещавани не от азиатски туристи, а от локалните будапещенци - тук има няколко от тях welovebudapest.com/en/toplists/10-hungarian-restaurants-where-hungarians-go-to-eat-in-budapest/. Обществените минерални бани също е наложително да бъдат видени. Wizz Air лети до Будапеща в три дни от седмицата - вторник, четвъртък и събота. Така за един дълъг уикенд от четвъртък до вторник самолетният билет за двама при започване на септември (6 - 11 септември) излиза към 330 лева - 168 евро (ако клиентът малко поиграе с дните, може цената да падне с към 10%, другояче най-евтиният билет през годината може да доближи и 50 лева на човек в една посока). Спането през Airbnb започва на цена от към 10 евро на човек в централната част, само че е много мъчно да бъде открита сходна оферта. Апартамент за двама с една стая и хол за 6 - 11 септември (5 нощувки) в необятната централна част излиза към 188 евро с всички такси.

Обща цена пътешестване плюс спане за двама: 356 евро

Берлин
В столицата на Германия постоянно има какво да се види, даже и на петото, шестото, в случай че не и на десетото посещаване - от музеи, през исторически за актуалната европейска история места до заведения за хранене и декадентски нощни клубове и питейни заведения. Не бива да се не помнят и концертите и фестивалите. Дълги години полетът до Берлин беше прескъп и пътуването и спането за един дълъг уикенд излизаше над 1200 лева за двама. Ryanair лети до берлинската столица седем дни в седмицата и в множеството случаи преференциални са билетите от четвъртък или петък до вторник. Така двупосочен за двама за 7 - 11 септември излиза към 168 евро (328 лева.). При спането ситуацията е малко по-тежко от Будапеща, защото преди две години градската администрация наложи ограничавания върху работата на Airbnb (от май те въпреки всичко бяха вдигнати). Предлагането е огромно, само че и туристите са доста. В някои случаи може да се потърси и хостел. Такъв в паметния квартал Кройцберг коства 330 лева (160 евро) за четири нощувки (7 - 11 септември) в двойна стая със лична баня и тоалетна, както и закуска. Апартамент в квартал Нойкьолн коства към 220 евро за интервала.

Обща цена пътешестване плюс спане за двама: 328 - 388 eвро

Стокхолм
Явно световното стопляне оказва благотворно въздействие на шведската столица. Още преди да е почнало лятото, в града към този момент имаше няколко дни с температури над 30 градуса, което прави Стокхолм с неговите равни улици и мостове още по-приятен за посещаване. Тук наложителен е музеят на бойния транспортен съд Васа, който е бил потънал в продължение на 300 години край пристанището на града и е единственият напълно непокътнат до през днешния ден сходен по мащаб кораб от XVII век. Това е и най-посетеният музей в скандинавските страни с 1.5 млн. туристи годишно. Ryanair лети от София 2 пъти седмично до летище Skavsta – в сряда и в неделя. В момента цената на двупосочния билет за 12 - 16 септември е 53 евро. Летището обаче се намира на към 100 км от града, като в едната посока рейсът коства 139 крони (13.5 евро) с билет, платен авансово онлайн, или 159 крони (15.4 евро) на място. В Аirbnb има предложения за независими жилища за двама на цена към 250 евро за 4-те нощувки.
Обща цена пътешестване плюс спане за двама: 410 евро.

Барселона
Тук изборът е по-голям. До средата на септември Wizzair летят всеки ден, като все още цената на двупосочен билет е 147 евро за 5 - 9 септември. Местата за настаняване за двама за тези дати стартират от 170 евро за спалня в апартамент до 495 евро за независимо жилище в Аirbnb и от 120 евро за независима стая в booking.com. Ryanair разрушават уикенда, защото летят вторник, четвъртък и събота. При тях разновидността четвъртък - вторник коства 164 евро за датите 6 - 11 септември. Съответно 5-те нощувки стартират от 210 евро в Booking и към 500 евро за независим апартамент в центъра от Airbnb. И двете компании летят до основното летище El Prat, от което до центъра може да се стигне с директния бус до Placa Espanya (5.90 евро) или с метролиния 9 (допълнително 4.5 евро за станциите на терминал 1 и терминал 2).
Обща цена: 482 евро

Рим
И до Рим има огромен избор, като нискобюджетните компании имат полети всеки ден. Ryanair лети до летище Ciampino за 100 евро в двете направления на 6 - 9 септември. От летището до центъра дистанцията не е огромно и се покрива от рейс ATAC 520 до метростанция Subaugusta на линия А. Цената му е единствено 1.50 евро и важи за целия градски превоз в границите на 100 минути. От София Wizzair кацат на летище Fiumicino, само че при тях цените за посочените дати към този момент доста са скочили и двупосочният билет е 350 евро. Ако вместо тях се пътува на 7 - 10 септември, цената е единствено 92 евро. От летището до центъра може да вземете Leonardo Express за 14 евро до Централна гара с предварителна онлайн регистрация или линия FL1 от градската железница за 8 евро до жп станция Ostiense, откъдето да се прекачите на метролиния B. При трима или повече в компанията потреблението на такси услуги ще излезе по-изгодно. Трите нощувки в Рим за двама в центъра стартират от единствено 100 евро за независима стая и доближават 270 за независим апартамент.
Обща цена за двама: 315 - 510 евро
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР