Още по темата Силният растеж на Китай тласка парниковите емисии

...
Още по темата Силният растеж на Китай тласка парниковите емисии
Коментари Харесай

Над 25 страни и региони обещаха да спрат употребата на въглища в производството на енергия

Още по тематиката
Силният напредък на Китай тласка парниковите излъчвания до рекорден растеж

Въглеродният диоксид от изкопаемите горива и промишленостите ще се повиши с 2% тази година
13 ное 2017
Китай стопира краткотрайно 40% от фабриките си в битка против смога

Мерките ще забавят индустриалния бранш в страната и ще усилят цената на суровините
1 ное 2017 Важно изключение от самодейността е Германия, което до неотдавна беше възприемана за водач в битката с климатичните промени. Над 25 страни и райони дадоха обещание да спрат използването на въглища в производството на сила до 2030 година По този метод световният завой в потреблението на горивото набира от ден на ден инерция, написа Financial Times.

Британско-канадската самодейност беше подкрепена от страни като Франция, Италия, Мексико, Холандия, Финландия, Португалия и Нова Зеландия, както и от американския щат Вашингтон и канадските провинции Онтарио и Албърта. Всички те дават обещание последователно да извадят от приложимост въглищните електроцентрали, а някои показват, че ще изпълнят задачата по-рано от 2030 година Англия декларира, че ще направи това до 2025 година

Въглищата си отиват

" Въглищата няма да се завърнат. Цената на слънчевата и на вятърната сила спада ", споделя Катрин Маккена, канадският министър по околната среда и климатичните промени. От английското министерство по климатичните промени и промишлеността разясняват: " Ограничаването на световната приложимост на въглища би трябвало да бъде незабавен приоритет за всички страни. Въглищата са най-мръсният и замърсяващ метод за генериране на електричество. Не става въпрос да споделяме на другите страни какво да вършат, а да им покажем какво е допустимо. "

Инициативата е в внезапен контрастност с позицията на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, която желае да усили потреблението на въглища и да сътвори повече свързани с минното дело работни места. Очакванията са проектът да притегли най-малко 50 страни до идната година. Учените от дълго време настояват, че световните старания за битка с климатичните промени изискват радикални стъпки за понижаване на използването на въглища.

Изолацията на Съединени американски щати

Природозащитници приветстваха британско-канадската самодейност и подчертаха, че новото заричане още веднъж демонстрира изолацията на Съединени американски щати по отношение на климатичните въпроси. " Изключително е да се види, че освен богати страни като Англия и Канада, само че и Ангола, Чили и Мексико дават обещания, че въглищата нямат бъдеще в техните страни. Това е неодобрение за Тръмп от Англия и Канада – двама от най-близките американски съдружници, че неговата фикс идея по мръсната сила няма да се популяризира ", декларира Мохамед Адоу, климатичен специалист от Christian Aid.

Друго значимо изключение от самодейността е Германия, което до неотдавна беше възприемана за водач в битката с климатичните промени. Страната разчита на въглищата за към 40% от електричеството си, което е основна причина за какво изостава в напъните за понижаване на въглеродните излъчвания с 40% до 2020 година Канцлерът Ангела Меркел е под напън да форсира изваждането от приложимост на въглищните електроцентрали. " Срамно е, че Германия, която беше пионер в климатичната отбрана, не е част от антивъглищния съюз. Фактът е, че, в случай че обещаеш да спазваш климатичните цели до 2020 година, би трябвало да спреш потреблението на въглища ", споделят от WWF Germany.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР