Още по темата: Равносметка: Бурята отнесе покрив на кооперация, помля

...
Още по темата: Равносметка: Бурята отнесе покрив на кооперация, помля
Коментари Харесай

Рухналият покрив в Пловдив не е ремонтиран от 25 г

Още по тематиката: Равносметка: Бурята отнесе покрив на кооперация, помля коли 90 пъти търсихме помощ от пороя на телефон 112

Падналият покрив в центъра на Пловдив по време на бурята не бил ремонтиран от 25 години, обясниха пред " Марица " живущите в кооперацията. Конструкцията пада за повторно в границите на 30 години. От построяването на постройката до през днешния ден пък покривът е ремонтиран общо 3 пъти.

Все още пред входа на кооперацията се намира една трета от покрива. Другата част към момента не е съборена, тъй като ламарините са с дължина 10 метра и при вероятно срутване са били причина за нанасяне на вредите по жилищата. Затова пожарникарите ги издърпали във вътрешността. Предстои да бъдат отрязани с флексове и в профил от покрива. Една от хвръкналите дървени скари към момента не може да бъде свалена от дървото.

Освен забележимите вреди, течове в жилищата на хората не е имало. Вечерта е предходна умерено.

Живущите в кооперацията ще продадат ламарината, а дървета ще изгорят. С парите те ще финансират част от ремонта. По думите им той ще излезе минимум 4000 лева Те се надяват, и на финансова помощ от страна на общината.

Районът е обезопасен с лента, а всекидневието за живеещите там продължава обикновено. Повечето от тях са на работа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР