Още по темата: Работа, работа и пак работа: Бойко навършва

...
Още по темата: Работа, работа и пак работа: Бойко навършва
Коментари Харесай

За ЧРД - Борисов наблюдава бойните стрелби на полигона...

Още по тематиката: Работа, работа и отново работа: Бойко навършва 60

Премиерът Бойко Борисов, който през днешния ден чества 60-годишен празник, министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев следят заключителния стадий на тактическото обучение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна защита от Българската войска на полигона край Шабла.

Учението включва още взаимни пробни и бойни стрелби на авиационни формирования от Военновъздушни сили с интернационално присъединяване, пукотевица с ракетен комплекс 9К79 „ Точка “ и осъществяване на огневи задания с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „ Шабла – 2019 година “

Стрелбите се следят и от делегация от Република Сърбия, водена от министъра на защитата Александър Вулин, заместник-посланика на Съединени американски щати Джъстин Фридман, командира на Сухопътния съставен елемент на Националната армия на Тенеси бригаден военачалник Джими Кол, представители на държавни институции, висши генерали и офицери от Българската войска и от армиите на страните-участнички в учението Съединени американски щати и Сърбия.

Преди началото на учението министър председателят Борисов и формалните посетители бяха приветсвани от официалне часовой. Беше изсвирен химнът на България, след което под звуците на военни маршове бойците минаха под строй и се насочиха към местата за стрелби.

Министър-председателят също се насочи към избраното място за наблюдаване на учението, като се спираше пред бойните машини и разпитваше бойците и командирите им за техниката. " Гледай каква огнева мощност. Както викат сърбите - пуцай ", остана удовлетворен Бойко Борисов.

По случай рождения ден на премиера от Военновъздушните сили на Българската войска му подариха револвер " Макаров ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР