Още по темата: Прокуратурата поема съборената къща на "Гладстон" Събориха

...
Още по темата: Прокуратурата поема съборената къща на "Гладстон" Събориха
Коментари Харесай

Неокор Билдинг със 7 запора

Още по тематиката: Прокуратурата поема съборената къща на "Гладстон " Събориха знакова къща на "Гладстон " под носа на общината Верона Резиденс бута къща на 20 м от Общината ВИДЕО Унищожаваме ЗАЕДНО старините на Пловдив Кметът на Централен: Няма по какъв начин да дежурим пред всеки парцел Фалира първият вложител в Тютюневия град

Собственик на съборената къща " Неокор билдинг " ЕООД е в черния лист с длъжници на Национална агенция за приходите, сподели инспекция на " Марица ". Фирмата е записана от Светослав Митов през лятото на 2017 година, само че към този момент има 7 запора.

Името на Митов нашумя в края на предходната седмица, когато бе съборена къщата на ул. " Гладстон " 12. Тя е монумент на културата, а Митов желае да я преустрои в бутиков хотел. Той обаче е работил отвън пълномощията, които му дава строителното позволение. Съгласуваните с Общината и НИНКН документи плануват реституция със опазване на фасадата и архитектурния образ на постройката. Заради съборената постройка компанията притежател се ревизира от прокуратурата и Икономическа полиция.

Оказва се, че надалеч преди да бъде подхванат от проверяващите, Светослав Митов има проблеми с данъчните управляващи. За 2 години, откогато съществува " Неокор билдинг “ ЕООД, има 7 запора от приходната организация. Към вчерашната дата е вдигнат единствено първият от тях, а последният е от март т.г. и е за 14 500 лв..

Светослав Митов има горчив опит с още една компания зад тила си. От 2013 до 2017 година той взе участие в ръководството на " Палас - 27 " ЕООД със притежател Вероника Иванова. От 15 октомври предходната година обаче сдружението е в неплатежоспособност. Срещу " Палас - 27 " ЕООД има искания от Национална агенция за приходите и частни кредитори за близо половин милион. Дружеството не е показало възстановителен проект и там е влезнал синдик. Вече е направен лист на признатите предявени вземания. Само от Национална агенция за приходите те са няколко, като единият път претенцията е за 240 417 лв.. Има подадена молба и от физическо лице Петър Арабаджиев, който има извадени два изпълнителни листа, по които си търси надлежно 74 406 и 88 000 лв.. От системата Дакси е видно, че до неотдавна шеф тук е бил Йордан Иванов Митов и съдейки по ЕГН-то, той евентуално е татко на Светослав.

От запорните известия и на " Неокор билдинг " и на " Палас " се вижда, че адресът за преписка на двете компании, благосъстоятелност на Вероника Иванова и Светослав Митов, е еднакъв - ул. „ Петко Ю. Тодоров “ 9.

Около „ Палас -27 “ ЕООД се зашумя още през 2006 година. Това е сдружението, което съумя първо да модернизира остарял тютюнев склад в Пловдив и да го трансформира в съвременен билдинг. Собственикът на компанията Вероника Иванова е вложителят на „ Верона сити “ на ул. " Иван Вазов " 33.

В началото на 2006 година складът е бил продаден на старозагорската “Ей Ти Ди ” против 1 430 000 лв.. Шефът <210> Андрей Дечев описа тогава пред “Марица ”, че има намерение да издигне мол, само че процедурата по одобряването на плана се оказа прекомерно. По-късно “Ей Ти Ди ” продаде парцела на старозагорския холдинг “Тивамекс и ко ”. Собствениците му започнаха да търсят локален вложител и го откриха в лицето на “Палас 27 ”ЕООД. Пред " Марица " през 2011 година Вероника Иванова обстойно и необятно споделя за бизнес концепцията, като споделя, че горните жилищни етажи към този момент съвсем са продадени. Автор на плана за реституция на постройката е известната Румяна Пройкова. Днес тя работи върху визията на площад " Централен " в Пловдив, а преди дни се изрече остро против съборената от нейния някогашен клиент Митов къща на ул. " Гладстон " 12.

Именно Митов се представяше за вложител „ Verona city centre & residence ”, въпреки парцелът на ул. " Иван Вазов " 33 да е благосъстоятелност на едноличното сдружение на Вероника Иванова " Палас - 27 ", в което той е бил единствено управител. За сметка на това имената на неговите компании " Вероника резиденс " и " Верона сити център " евентуално идват от това на партньорката му.

Собственикът: Къщата щеше да се срути в пороя

„ Проливните дъждове подкопаха стените на къщите и тя щеше сама да падне ”, съобщи за „ Марица ” Светослав Митов, притежател на съборената постройка ул. „ Гладстон ” 12.

Той описа, че двуетажната къща е строена през 1910 година По времето на соца е употребена за детска градина, а след реституцията четвърт век е била необитаема. Била на гредоред. Светослав Митов купил парцела с нотариален акт от 24 октомври 2017 година „ Повече от години ми лиши да координирам плана с Националния институт за недвижимо културно завещание, а по-късно и с Община Пловдив. Къщата е монумент на културата и ще я възстановя с достоверната фасада и с всички старинни архитектурни детайли, както е била проектирана от Йосиф Шнитер ”, увери Митов.

Собственикът добави, че е подготвен да заплати санкция, в случай че такава му бъде наложена.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР