Още по темата Пазарната капитализация на криптовалутите падна до 7-месечно

...
Още по темата Пазарната капитализация на криптовалутите падна до 7-месечно
Коментари Харесай

Спадът при Bitcoin все още е по-малък от този през 2014 г.

Още по тематиката
Пазарната капитализация на криптовалутите падна до 7-месечно дъно
27 юни 2018
Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати няма да управлява Ethereum

Това отваря опциите за стартирането на фючърси върху втората по популяност цифрова валута
17 юни 2018
Coinbase ще се опита да стане лицензиран брокер
7 юни 2018
Ethereum форсира 10 хиляди пъти транзакциите

Целта е да се обезпечи опция за ръководство на приложения с милиони консуматори
4 юни 2018 От 5 юни насам пазарната капитализация на цифровите валути се намали с цели 50% - от 470 милиарда $ до 235 милиарда Спрямо абсолютния връх от 7 януари, когато криптовалутите костваха общо над 815 млд. $ спадът е близо 72%.

Подобно е и придвижването в цената на Bitcoin, която в петък падна до 5900 $. За последния месец обезценяването на водещата цифрова валута е над 23%, а по отношение на пика от 16 декември, когато беше достигнато равнище от над 19 400 $, понижението е към 70%. Колкото и внушително да наподобяват тези цифри, това не е връх по поевтиняване за Bitcoin. Макар да стана международно известна през предишното лято цифровата монета има съвсем десетгодишна история, през която е претърпяла няколко сходни върхове и спадове.

Дъното може още да е надалеч

Ако се вършат някакви аналогии с предходни придвижвания в цената на Bitcoin, то може да се допусна, че настоящето обезценяване не е достигнало своя край. На 4 декември 2013 година Bitcoin доближава до тогавашния си безспорен връх от 1236 $, след което стартира тренд надолу през цялата 2014 година и първата половина на 2015 година След няколко моментни покачвания през тези 18 месеца на 1 юни 2015 година криптовалутата се търгува против единствено 225 $. Това съставлява повече от 80% обезценяване по отношение на върха от 2013 година А както към този момент казахме, настоящето намаляване е в размер на 70%. Именно това кара някои експерти да считат, че поевтиняването ще продължи, въпреки и с по-бавни темпове. За да се повтори сюжетът от преди четири години, ще е належащо Bitcoin да коства не повече от 3900 $.

Печалба, съгласно момента на инвестицията

Макар през последните дни Bitcoin да се се търгува на най-ниското си равнище за 2018 година, по отношение на същия интервал на предходната година цената е с близо 150% по-висока - тогава водещата цифрова валута се продаваше за към 2400 $. Именно тази добра рентабилност е измежду аргументите доста от по-ранните криптоинвеститори да не прибързват с продажбите при низходящи трендове като сегашния. Всички, които са купили Bitcoin от ноември 2017 година насам, обаче биха били към този момент на загуба, в случай че до момента не са си продали цифровите пари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР