Още по темата: Обвиниха шофьора, прегазил 5-годишно дете в Морската

...
Още по темата: Обвиниха шофьора, прегазил 5-годишно дете в Морската
Коментари Харесай

Варна в потрес след трагедията с починалото дете ВИДЕО

Още по тематиката: Обвиниха водача, прегазил 5-годишно дете в Морската градина

Варна излезе на митинг. Поводът е гибелта на дете, блъснато от кола в Морската градина. В 18:30 ч. жители започнаха да се събират пред постройката на общината с искане да се забрани влизането на коли в парка. Вчера там автомобил блъсна дете на паркинг до зоологическата градина, след което то умря, предава bTV.

До момента са се събрали към 200 души, измежду които има и доста родители с дребни деца. Тепърва ще се проверява по какъв начин румънският водач блъска и убива детето на паркинга в Морската градина. Според локални поданици е оксиморон да има паркинг в парка, защото това са несъвместими неща. От общината обясниха, че от 6 години се пробват да спрат колите в морската градина. „ Съдът разпореди да махнем всички забранителни знаци, да махнем бариерите, да махнем КПП-тата ", съобщи Тодор Иванов, заместник-кмет на община Варна.

Битката сред жители, община и съд завършва в интерес на колите, тъй като притежатели на терени в парка подават тъжби против прекъсването на придвижването. Така в този момент колите могат да се движат, само че без да стопират и да паркират по алеите. Според заместник-кметът на община Варна би трябвало на това място би трябвало да има „ общинска полиция, която да прави непрекъснати 24-часови непрекъснати инспекции ". Хората обаче упорстват за незабавна и цялостна възбрана за придвижване на коли в целия парк.

„ Само по този начин ще можем да спасим нашите деца. Трябва да имаме цели. Трябва да знаем кое за нас е предпочитано – дали децата и зелените площи, поради възходящите и наводнения, или бетона, парите и колите ", счита Мария Димитрова. Румънският водач, блъснал детето, е арестуван за 72 часа. Направените му проби за опиати и алкохол са негативни

Междувременно митингът против придвижването на коли в Морската градина на Варна мина в шествие от общината до мястото, където през вчерашния ден бе блъснато и умря 4-годишната Радослава. Те са твърдо решени да не пускат коли.

Хората вършат нещо като бдение в памет на детенцето на паркинга, където то бе блъснато. Палят свещи и слагат цветя. Други пък скандират " Мафия ".

Организатор е съдружие " Варна диша " и велоклуб " Спартак ". Паркинг в парк не може да има, безапелационна са жителите.

Според представителите на гражданските организации, отговорност би трябвало да се търси от правно-нормативният отдел на общината и Варненският административен съд, тъй като са отменили заповед на кмета за прекъсване на придвижването на коли в градината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР