Още по темата: Мистерията с контейнерите се разплете! Били от...

...
Още по темата: Мистерията с контейнерите се разплете! Били от...
Коментари Харесай

Двама мъже с каруца изхвърлили вонящите контейнери

Още по тематиката: Мистерията с контейнерите се разплете! Били от...

Двама млади мъже с каруца са изхвърлили четирите контейнера, преди зловонна миризма от варелите да подплаши „ Столипиново ” нощес. Това описват хората от улица „ Крайречна ”, където първичната суматоха през днешния ден към този момент е минала в мнения какво е предизвикало обгазяването. Както „ Марица ” заяви, в късния следобед в петък чиновници на пожарната и полицията изнесоха от коритото на Марица 4 огромни железна съда.

Беше някъде към 17 часа, седяхме пред блока, когато внезапно стартира да мирише на газ, описа Живка Колева. „ Бягайте, някоя бутилка ще гръмне ”, притичали две съседки. „ Джанъм, не е това ”, не им повярвала дамата. Не минали и няколко минути, и тя с очите си видяла по улицата да минава каруца с двама млади мъже, натоварена с 4 варела. „ От контейнерите е, лельо Живке ”, пръв се сетил нейн съсед. Тя отново не повярвала. Даже се хванали на бас.

Жената първа звъннала на 112 да заяви, че задушлива миризма трови региона. А момчето в същото време набрало полицията. Самата тя се обадила още два пъти, а други комшии на собствен ред звънили, до момента в който дойдат екипи. Диспечерът на телефон 112 първо питал Живка дали постройките са газифицирани и успокил, че е пратена помощ.

По думите й през това време локалните си създали сами организация и пратили мъже да завардят черния път, по който каруци слизат в коритото на Марица да хвърлят отпадъци. Мъжете с варелите още били долу. „ Ако би трябвало, ще се биете, само че няма да ги пускате да избягат! ”, инструктирали доброволците. В квартала настояват, че служителите на реда са съумели да заловен младите мъже.

Нататък не видях, тъй като ми стана неприятно от миризмата, описа Живка. Съседи я поляли с вода и й дали кисело мляко. Местните настояват, че две деца и жена са били закарани в болница, тъй като се почувствали дори по-зле от нея.

„ Тук непрекъснато сме по този начин. Горят кабели, слизат в коритото на Марица с каруци и изсипват отпадъци от кравите и от градежи, други пък изнасят пясък ”, описват на „ Крайречна ” от блоковете с дребното останали в гетото български фамилии. И приканват за непоколебим надзор и санкции.

Жената, направила видеоклипа с изваждането на контейнерите, който се появи в интернет, била вкъщи с 18-годишната си щерка. С комшиите слезли долу и почнали да миришат колите - да не би да изтича газ от някоя уредба. Защо регионът не беше отцепен, а хората не бяха изведени, пита се тя. Държи фитнес и се наложило да излезе за вечерните тренировки. А когато се прибрала няколко часа по-късно, освен че никой не я спрял, ами служителите на реда даже й създали път да си прибере колата в гаража, който е досами пътеката към мястото с изхвърлените в коритото на Марица варели. „ Когато търсят някой наркоман, завардват всичко. А този път щяхме да се изтровим, пък нямаше разединение на региона ”, недоумява дамата, която избира да не се загатва името й.

Румен Валентинов живее в нейния вход и изтръпнал, че той е обгазил махалата. Усетил миризмата вкъщи и първата му мисъл била, че изпуска газовата бутилка, която се употребява за готвене у тях. Грабнал я и хукнал по стълбите. Натъкнал се на разтревожени комшии, които били наизлезли и мъчели да схванат какво става. „ Знам, знам, махам я... ”, успокоил ги небрежно мъжът. Но като стигнал долу, там миришело още по-силно. Тръгнал назад към къщи, само че преди да стигне, повърнал на площадката на шестия етаж. Хвърлил бутилката, взел дамата и трите деца на възраст от година и половина до 13 година, качил ги на колата и ги закарал на центъра.

Други хора от региона също описват, че задушливата миризма е провокирала у тях гадене и повращане. Няколко фамилии сами напуснали мястото, макар че управляващите не подхванали евакуация.

Румен е от турската общественост и се нервира, като гледа по какъв начин се следи за реда в махалата – доста пъти са го спирали за инспекция на документите. Нямам срещу, само че да хващат и каруците с боклука. Патрулките минават край тях, а не ги закачат, недоволства той. Нека да глобяват по 200 лв., няколко индивида като се опараят, ще кажат на другите, и полека-лека ще се спре с това, предлага решение мъжът.

На крайната улица в „ Столипиново ” се приказва, че момчетата с каруцата са били пратени на реката да измият варелите, като задачата им е била дадена от локален главатар, който върти бизнес със остаряло желязо и се употребява с застъпничество от управляващите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР